"Ja saslimsti, pats vainīgs"; Sokolova ieraksts par Covid-19 izraisa asu diskusiju

tautaruna.lv 9.marts 2021, 10:30
 
Gints Ivuškāns/F64
Fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs sociālajā vietnē Facebook dalījies ar ierakstu par Covid-19, kas izpelnījies plašas diskusijas komentāru sadaļā.

""Tauta" nav mazie bērni un "valdība" nav viedie skolotāji, lai mēģinātu tik ļoti ietekmēt citus! Valdībai ir jazin sava vieta! Cilvēki - tas nav īpašums un nav vergi, ar kuriem var darīt sazin ko!" - ierakstā pauž Sokolovs un uzsver, ka no valdības sagaida vien trīs vārdus: "Uz savu atbildību".

"Viss ir vaļā. Cilvēki paši var izvēlēties strādāt, vai nestrādāt. Valkāt masku, vai nevalkāt. Ja saslimsti, pats vainīgs. Stāvi rindā, kamēr neatbrīvosies vieta slimnīcā. Ja baidies saslimt, sēdi mājās! Tik vienkārši!!!" - uzskata fotogrāfs.

Pie ieraksta komentāros izvērtusies asa diskusija.

Daļa cilvēku atbalsta Sokolova viedokli, norādot, ka valstī noteiktie ierobežojumi ir lieki.

"Precīzi pateici! Jāatceļ visi aizliegumi. Taču labprātīgi viņi to nedarīs. Par to ir jacīnās, kā to dara citas tautas," uzskata komentētāja.

"Tieši tā! Bāc, cilvēki paši problēmas izgudro un dzīvi sarežģī!" - norāda komentāra autore.

Citi gan norāda, ka bez ierobežojumiem vīruss izplatīsies nekontrolēti un tiks pārlsogotas slimnīcas.

"Nez vai tu tikpat skaisti rakstītu, ja dēļ citu vienaldzības tavai ģimenei būtu jāgaida kamēr neatbrīvotos vieta slimnīcā... Saproti... ja visa slimnīca ir pilna ar inficētajiem, tad citām kaitēm būs jāgaida rindā... kamēr inficētos turpinās uzņemt," viedokli pauž komentētājs.

"Nē, viņi nevar izvēlēties, kamēr viņi šādi inficē citus un apdraud to citu dzīvības," raksta komentāra autore.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets šodien plāno skatīt Operatīvās vadības grupas izstrādātos scenārijus Covid-19 ierobežojumu turpināšanai. Līdz šim netika sniegta informācija, kādi konkrēti ierobežojumu priekšlikumi tiek izskatīti.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš solīja, ka ierobežojumu pārkārtošanā tiks mērīts septiņas reizes un izvēlēts pareizākais ceļš. Vienlaikus starp valdības ministriem ir liels atbalsts virzībai uz ierobežojumu atvieglošanu, piekāpjoties sabiedrības spiedienam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:26

Jaunākās diskusijas