Latviešu pasniedzējs apšaubas matemātikas stundu kvalitāti vidusskolā

tautaruna.lv 9.marts 2021, 17:30
 
Oksana Džadana/F64
Kāds pasniedzējis mikroblogošanas vietnē Twitter vērsis uzmanību matemātikas stundu kvalitātei vidusskolā.
Kā raksta pasniedzējs, vidusskolā skolotājs pāris minūtēs skolēniem izstāsta to, ko viņš ar studentiem pārrunā vismaz vienu lekciju.

"Skatījos "Tava klase" vidusskolas matemātiku. Pāris minūtēs skolotājs tika no pētniecības pamatiem, anketu jautājumu konstruēšanas un statistikas pamatiem līdz korelācijai. Ar studentiem katru šo jautājumu runāju vismaz vienu lekciju + praktiskie darbi. Tāpat daudz nepaspējam," viņš raksta.

Pasniedzējs piebilst: "Sākumā nopriecājos, ka to māca skolēniem, bet īsais laiks, kādā tik daudzas tēmas tika pārstāstītas rada šaubas par efektivitāti."

Arī komentāros cilvēki neskopojas ar kritiku par mācību kvalitāti skolās.

"Projekts varēs ievilkt ķeksīti, ka materiāls "izņemts" un kaut kas piedāvāts. Reizēm izskatās, ka dažviet pavisam otršķirīgi ir tas, cik sistemātiski šo visu skolotājs varēs izmantot mācību procesā un cik daudz skolēns no tā vares varēs saprast, ja lietos patstāvīgi," teikts kādā komentārā.

"Atšķirība starp "zināt kaut ko" (prast) un "zināt *par* kaut ko"," teikts vēl kādā komentārā.

Kā iepriekš vēstījām, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga pauda uzskatu, ka Klātienes mācību neatsākšana līdz mācību gada beigām radīs ilgstošas sekas izglītības kvalitātē.

Vanaga norādīja, ka LIZDA nav iepriecināta par attālināto mācību procesa organizēšanu līdz mācību gada beigām, taču pilnībā piekrīt, ka sabiedrības veselība ir pirmajā vietā.

Tomēr LIZDA turpina pārmest politikas veidotājiem par vakcīnu jautājumu. Vanaga norādīja, ka arodbiedrība apzinās, ka patlaban ir nepietiekams vakcīnu skaits, lai ātri iegūtu masu imunitāti, ir iedzīvotāji, kuriem šī vakcīna ir svarīgāka dzīvības glābšanai. Taču pedagogu iekļaušana vienā vakcinēšanas prioritārajā grupā ar iedzīvotājiem vecumā no 60 gadiem varētu nedot pietiekamu rezultātu, lai veicinātu klātienes mācību organizēšanu citām klašu grupām.

Kā uzsvēra Vanaga, ja pedagogi būtu vakcinēti savlaicīgāk, iespējams, varētu panākt lielāku to pedagogu skaitu, kuri drīkst droši klātienē atsākt mācīšanas procesu.

"Šodien jau redzamas sekas ilgstošām attālinātajām mācībām, un sekas ilgi vēl baudīsim," viņa piebilda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:26

Jaunākās diskusijas