Latvietis par Covid-19 vakcīnu: Tā ir ņirgāšanās par veciem cilvēkiem

tautaruna.lv 9.marts 2021, 7:00
 
F64
Jānis no Madonas sūkstās par apgrūtinošu un arī nepieņemamu loģistiku, proti, liekot pensionārei ļoti cienījamā vecumā mērot vairākus desmitus kilometru, lai saņemtu kāroto vakcīnu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Mana mamma dzīvo Madonā, viņai ir 82 gadi, un viņa ir pieteikta vakcinēties caur manavakcina.lv. Mamma saņēma īsziņu no Veselības ministrijas, ka viņu vakcinēs Varakļānu veselības aprūpes centrs.

No tā izriet, ka viņai būs 50 kilometri no Madonas ar autobusu jābrauc uz Varakļāniem, jāmeklē, kur atrodas vakcinācijas kabinets, un pēc tam stundām jāgaida autobuss, lai atbrauktu atpakaļ. Viņa pat autobusā nevar iekāpt!

Citiem senioriem norādīts, ka jābrauc vakcinēties uz Gulbeni, citiem - uz Jēkabpili. Tā taču ir “ņirgāšanās” par mūsu vecajiem cilvēkiem, kas tāpat jau ir visneaizsargātākie. Izskatās, ka Madona atrodas meža vidū. Vai šī loģistika Vakcinācijas birojam šķiet normāla, vai viņi uzskata, ka tā mēs savakcinēsim savus Latvijas iedzīvotājus un izskaudīsim Covid-19? Cik cilvēku mēs šādā veidā “pazaudēsim”, ja viņi ar sabiedrisko transportu braukās šurpu turpu? Jo sabiedriskais transports ir viens no Covid-19 perēkļiem, kur var inficēties? Ja Madonā nav darbinieku, kas vakcinē, lai organizē izbraukumus uz vietas!" stāsta Jānis.

Jaunizveidotais Vakcinācijas projekta birojs apstiprina, ka saņemtas vairākas sūdzības un iebildumi no iedzīvotājiem Madonas pusē, norādot uz problēmām ar vakcinācijas vietu.

Šobrīd arī esot rasts risinājums - vakcinācijas punkta izveide Madonas slimnīcā. Līdz ar to Madonas puses iedzīvotāji, kuri pirms tam tika novirzīti uz Balviem, Varakļāniem vai Jēkabpili, saņems papildu informāciju, un viņi tiks pārcelti uz Madonas slimnīcu, jo šis vakcinācijas punkts esot izveidots pavisam nesen.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas