Kā tas iespējams? Bezbiļetnieks Rīgā tiek pie 4000 eiro soda

tautaruna.lv 9.marts 2021, 19:29
 
Emīls Desjatņikovs/F64
Aivars ir rūdīts bezbiļetnieks ar vismaz piecu gadu pieredzi. Lai arī nu labojies un braucienu sabiedriskajā transportā reģistrē – sastrādātie nedarbi liek par sevi manīt, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Aivars norāda, ka vismaz 40-50 reižu “uzrāvies” uz kontrolieriem. Ikreiz, kad pasažieris pieķerts braucam “par zaķi”, “Rīgas satiksmes” darbinieki izrakstījuši līgumsodu. To samaksāšanu pasažieris atlicis līdz pat šodienai, kā rezultātā summa krietni augusi.

"Atnāca no tiesu izpildītāja ziņa, ka jāmaksā 4012 eiro. Interesanti būtu zināt, vai tas ir adekvāti? Vai nav drusku pa daudz? Protams, man saka, ka sods ir jāsaņem, bet man šķiet, ka sods ir salīdzināms ar 200 gadiem cietumā," pauž Aivars.

Aivars ir gatavs sākt sodu atmaksāt, tomēr uzskata, ka summa ir pārāk augsta. “Ja viņi piekrīt loģiskam risinājumam, tad es maksāju, ja ne - braucu uz ārzemēm un nemaksāju neko,” norāda Aivars. “Rīgas satiksmē” skaidro, ka bezbiļetniekiem nevajadzētu naivi cerēt, ka, ignorējot sodu, tas pazudīs kā nebijis. Tieši pretēji - tā var iedzīvoties vēl lielākās klapatās.

"Ja pasažieris atmaksā sodu uzreiz, tad ir 20 eiro, savukārt, ja pasažieris izvēlas maksāt ar pēcapmaksu, tad pirmo reizi, saņemot sodu ir 30 eiro. Ar katru nākamo reizi sods var pieaugt līdz 50 eiro," skaidroja "Rīgas satiksmē".

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas