Pavāri atklāj, cik smalkus ēdienus Ziemassvētkos izvēlas Elizabete II

Baiba Puriņa 25.decembris 2020, 13:44
 
EPA/Scanpix/Leta
Arī Lielbritānijas karalienes Elizabetes II Ziemassvētku svinību tradīcijas šogad izjauca Covid-19 pandēmija, taču tapis zināms, ko parasti karaliene izvēlējusies svētku dienas maltītēm, raksta " The Mirror".

Izrādās, ka karaliskās ģimenes svētku maltītes izvēles tradīcijas gadu gaitā tomēr ir mainījušās. Pils šefpavāri ir atklājuši ēdienus, kurus pasnieguši saviem darba devējiem svētkos.

Pavārs Darens Makgreidijs, kurš agrāk strādājies pie karaliskās ģimenes, atklājis: "Pēc baznīcas apmeklējuma viņiem ir lielas pusdienas, kurās tiek pasniegti salāti ar garnelēm vai omārs, cepts tītars un tradicionālās piedevas - pastinaki, burkāni, Briseles kāposti un Ziemassvētku pudiņš ar brendija sviestu desertā."

Šādas svētku pusdienas tradicionāli ieturētas vairāku gadu garumā, taču tagad tās esot mainījušās. Pirmkārt, ģimene Ziemassvētkus atzīmē nevis Ziemasssvētku dienā, bet gan Ziemassvētku vakarā 24. decembrī, kā tas ir pieņemts arī pie mums. Ziemassvētku diena tiek pavadīti klusi un tiek servēts auksto uzkodu galds.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:30

Jaunākās diskusijas