Kaspars Zlidnis: Viss notiek pats no sevis

tautaruna.lv 8.novembris 2020, 2:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Mūziķis, TV raidījumu vadītājs un ielu vingrotājs Kasparas Zlidnies nereti soctīklos dalās ar iedvesmojošiem un filozofiskiem ierakstiem. Šoreiz Kaspars iesaka mācīties no savas elpas, kas notiekot, vai mēs par to domājam vai nē.

"Šajā dzīvē viss notiek pats no sevis. Arī mēs paši notiekam bez īpašas piepūles. Ir spēks, kas nepakļaujas mūsu prāta iegribām, un, jo vairāk mēs cenšamies to pakļaut, jo vairāk ciešam. Noliekot visus savus ego ieročus malā, paļaujoties un uzticoties šim augstākajam spēkam, cilvēks iemanto mieru, kas ir ķermeņa un gara spēka un imunitātes pamats," ierakstu iesāk Zlidnis.

Viņš iesaka mācīties no savas elpas, kas notiek, vai mēs par to domājam vai nedomājam: "Tas ir dzīvības spēks, kas organismā noregulē visus fiziskās eksistences procesus, mums tikai jādzīvo ar tiem harmonijā un līdzsvarā. Nevis mēs mācāmies elpot, bet elpa māca mums dzīvot pa īstam. Tā atgriež mūs īstenībā- tagadnē- realitātē, kas ir viss tas, kas pastāv, nevis tas, ko mēs vēlamies esam un izdomājam, esot ārpus savas iekšējās būtības apzināšanās. Elpa mums māca līdzsvaru starp ieelpu un izelpu, starp saspringumu un atslābumu, starp ņemšanu un došanu, starp pilnumu un tukšumu, starp pieņemšanu un atlaišanu. Elpa ir mūsu lielākais skolotājs un mūsu katra lielākais dzīvības spēks. Elpo, draugs! Spēks ir iekš sevis!"

View this post on Instagram

A post shared by Kaspars Zlidnis (@kasparszlidnis) on

Jau vēstījām, ka Kaspars Zlidnis soctīklos dalījies ar atziņām par klusumu un tā nozīmi.

"Es ļauju sev paklusēt. Kad norimst vārdi, arī domas zaudē savu nozīmi, un tieši tad notiek sevis apzināšanās, kur prāta izpausmes nostājas otrajā plānā, zaudējot savu ietekmi pār cilvēka neuzbāzīgo, bet dziļo un mierpilno būšanu. Klusums ir mūsu katra dabiskais stāvoklis, kurā saplūstam ar esību, ar visu esošo. Tā ir skatīšanās, dzirdēšana un izjūtas bez tā, kurš skatās, dzird un jūt," pauda Kaspars.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas