Pētījums: Grūtniecēm ar Covid-19 daudz augstāks nāves risks

tautaruna.lv 8.novembris 2020, 18:40
 
Scanpix/AFP
Pētījumā, kurā piedalījās vairāk nekā 400 000 sieviešu ar COVID-19, sievietēm, kurām bija iestājusies grūtniecība, bija 70% lielāka nāves iespēja, uz pētījumu atsaucas ziņu protāls People.

2. novembrī tika publicēts pētījums, kurā atklāts, ka sievietēm, kuras ir gaidībās, ir lielāks nāves risks, inficējoties ar Covid-19. Tomēr kopumā šis risks nav liels.

Šis ASV Slimību kontroles centra pētījums ir lielākais, kāds šobrīd veikts saistībā ar grūtniecības riskiem un ietekmi, inficējoties ar Covid-19. Nāves risks grūtniecēm ar Covid-19 ir par 70% lielāks kā veselām topošajām māmiņām.

ASV Slimību kontroles centrs analizēja rezultātus vairāk kā 400 tūktošiem sieviešu vecumā no 15 līdz 44, kuras ir Covid-19 pozitīvas. No šīm sievietēm puse bija grūtnieces slimības laikā.

Pētnieki konstatēja, ka palielināts ir ne tikai nāves risks, bet arī pastāv trīs reizes lielāka iespēja, ka būs nepieciešama ārstēšana intensīvās aprūpes nodaļā vai elpošanas palīglīdzekļu izmantošana.

Tomēr kopējais nāves un smagas slimības risks ar Covid-19 grūtniecēm ir zems, jo sievietes, kas gaida bērnu, pārsvarā ir jaunas un veselas. No sievietēm, kas piedalījās pētījumā, nāves gadījum skaits bija neliels. 0,2 procenti no grūtniecēm, kas slimoja ar Covid-19 neizdzīvoja, tikmēr vienkārši ar Covid-19 pozitīvu sieviešu nāves rādītājs bija 0,1.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas