Kardiologs Ērglis apgāž argumentu pret sejas maskām

tautaruna.lv 8.novembris 2020, 10:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Kardiologs Andrejs Ērglis RīgaTV 24 diskusiju raidījumā "Uz līnijas" izteicies par masku lietošanu un regulāru to mainīšanu.

Ērglis raidījumā runājis par masku lietošanu un norādījis, ka viens no masku nēsāšanas skeptiķu argumentiem ir masku nēsāšanas ilgums.

Kardiologs norāda, ka cilvēkiem, kuri atrodas riska zonā, vienkāŗsi nevajadzētu visu dienu pavadīt vietā, kurā iespējams potenciāli inficēties ar jauno koronavīrusu. Ērglis uzsver, ka nevajag maskas likt kabatās un tad vilkt vēlreiz.

"Jūs sakiet, ka iebāžat kabatā vai liekat somā. Nu, nevajag tā darīt. [...] Man arī bija mazi bērni, tad, kad mums nebija nekādu pamperu un es ļoti labi atceros, ka mazgāja autiņus, darīja visādas citas lietas un tur gludināja, tur žāvēja. [...] Var izdarīt tā, lai jums nav nekas nekur jābāž - ne somā, ne kabatā, nekur. Vienkārši tīrība," norāda kardiologs.

Kardiologs norāda, ka medicīniskās maskas var valkāt līdz sešām stundām, kamēr auduma maskas ieteicams mainīt biežāk un tās pēc lietošanas noteikti ir jāmazgā un jāizgludina.

Jau ziņots, ka sakarā ar saslimstības ar Covid-19 pieaugumu nesen ieviesti jauni ierobežojumi, tostarp obligāta mutes un deguna aizsegu valkāšana virknē publisko vietu.

Tāpat iepriekš rakstījām par 7 soļiem pareizai vienreizlietojamās sejas maskas nēsāšanai, tostarp, tiek uzsvērts, ka maskai nēsāšanas laikā ir jāaizsedz deguns un mute. Tā nedrīkst būt novilkta uz kakla daļas vai zoda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:15

Jaunākās diskusijas