Ceriņu pāris izdara ko neparastu

tautaruna.lv 18.maijs 2020, 11:30
 
Rūta Kalmuka/F64
TV personību pāris Lelde un Aivis Ceriņi paziņojuši, ka saglabājuši meitas cilmes šūnas, kuras, sasniedzot 18 gadu vecumu, nonāks viņas īpašumā.
Ceriņi atklāj, ka cilmes šūnas nolēmuši saglabāt kā "drošības spilvenu".

"Dzimstot mazulītim, mūsdienu medicīna piedāvā iespēju savākt un ilgtermiņā uzglabāt cilmes šūnas, kas atrodas nabassaites asinīs un audos. Kādam mērķim? īsi sakot - tava bērna un ģimenes locekļu "back up" pret dažādām nelaimēm.


Nabassaites asins cilmes šūnas tiek pielietotas aptuveni 80 dažādu saslimšanu ārstēšanā ( leikēmija, anēmija, autoimūnās saslimšanas), savukārt, audu cilmes šūnas plāno izmantot ortopēdijā, sirds saslimšanās, muguras smadzeņu traumās u.c. skaistumkopšanas nozarē tā jau ir kļuvusi par regulāru praksi.

Kad Adelei apritēs 18, cilmes šūnas nonāks viņas īpašumā un tā jau būs meitiņas izvēle, ko darīt ar to tālāk. līdz tam - patiesībā ceram, ka tās nekad nebūs jāliek lietā un tas būs vienkārši mūsu drošības garants," raksta Ceriņi.

Tikmēr komentāros cilvēki dalās ar dažādiem viedokļiem. Leldes sekotāji dalās gan ar savu pieredzi šajā jautājumā, gan interesējas par viņas pieredzi, gan neslēpj kritiku.

""Paldies", ka ar šādu ierakstu atgādināt citiem, ka jums ir tā iespēja, bet kādam citam nav tādas finansiālās iespējas...Jo tāda veida pasākums maksā labu naudu...Novēlu veselību visiem vienlīdzīgi! Neviens nav nodrošināts, tā ir tikai ilūzija," teikts kādā komentārā.

View this post on Instagram

A post shared by Lelde Ceriņa (@leldecerina) on

Kā zināms, Lelde Ceriņa aizvadītā gada nogalē pasaulē laida meitiņu Adeli. Lelde un Aivis Ceriņi neilgi pirms gadu mijas kļuva par vecākiem savai pirmajai atvasei. Šajā laikā pāris ir dalījies ar pieredzi un stāstiem, kā viņi iejutušies jauno vecāku lomās.

Lelde un Aivis Ceriņi gredzenus mija 2018.gada maijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas