Andris Lielais: Mēs domājam, cik ilgi pietiks līdzekļu

Rita Lazda 17.aprīlis 2020, 12:43
 
Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency
Andris Lielais ir populārs kinoaktieris, televīzijas šovu vadītājs un Krievijas šovu zvaigzne. Lai gan dzimis Latvijā, viņš jau vairāk nekā 35 gadus mitinās un strādā Maskavā. Sarunā ar radio SWH viņš pastāstījis par to, kāda situācija koronavīrusa Covid-19 pandēmijas laikā ir Latvijas kaimiņvalstī.
"Dzīve Krievijas galvaspilsētā turpinās. Sēžam mājās, līdz veikalam aiziet var. Tie, kam ir darbs, strādā no mājām, vai brauc uz darbu. Mēs, radošie cilvēki domājam, ko ēdīsim, un cik ilgi pietiks līdzkekļu," sarunā neslēpj A.Lielais. Viņš arī norāda, ka situāciju sarežģī fakts, ka daudzi jau iepriekš sarunātie projekti ir apturēti, vai iesaldēti, un, protams, šādā situācijā netiek izmaksāti arī honorāri. Nekāds pabalsts no valsts puses arī nav izmaksāts.
Runājot par pārvietošanās ierobežošanu Maskavā, tiem, kas iebrauc no Maskavas piepilsētas, tiek izsniegtas elektroniskās caurlaides, kuru saņemšanai jāaizpilda anketa.
"Cepuri nost, manā rajonā, gāju uz veikalu, visu dezinficē. Pie lielajām durvīm lapa, kur redzams, cikos viss tīrīts. Kasieri veikalos ir maskās, cimdos, lielie ekrāni priekšā. Bērni spēļu laukumi ir slēgti, arī sporta laukums ierobežots. Teorētiski drīkst iet 100 metrus no mājām, bet faktiski, ja ir rajona robežās, tad var pārvietoties diezgan brīvi. Sieva teica, ka braukusi pa darīšanām, neviens pat neskatījās," norāda aktieris.
Vietas slimnīcā arī pagaidām pietiekot, bet problēmas esot ar slimnieku noformēšanu.
Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Krievijā pēdējās diennakts laikā reģistrēti 4069 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kopējam inficēto skaitam sasniedzot 32 007, piektdien ziņo operatīvais štābs, kas izveidots cīņai ar epidēmiju.

Pēdējo 24 stundu laikā 41 no inficētajiem miris, kopējam jaunā koronavīrusu upuru skaitam sasniedzot 273 cilvēkus.

Tajā pašā laikā 2590 saslimušie atzīti par atlabušiem.

Šī ir pirmā reize, kad Krievijā diennakts laikā apstiprināto jauno inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis 4000. Ceturtdien tika ziņots par 3448 jauniem inficēšanās gadījumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:58

Jaunākās diskusijas