Mācītājs Daume atvainojas par pusaudzei veltītajiem skarbajiem izteicieniem

Rita Lazda 17.aprīlis 2020, 10:40
 
Ekrānšāviņš no video
Šonedēļ plašu rezonansi sociālajos tīklos izraisīja mācītāja Alekša Daumes izteicieni Annas Rozītes video blogā "Tuvāk Sev ar Annu Rozīti". Kamēr vieni nosodīja šādu garīdznieka rīcību, tikmēr citi uzsvēra, ka no sarunas nedrīkst izraut vienu citātu un taisīt no tā skandālu.

A.Daume sarunā ar A,.Rozīti norādīja, ka dažkārt domājot "ļaunas lietas" par meiteni, kura virtuālajā vidē paudusi nostāju, ka "jūs mums sabojājāt nākotni".

"Kad dažkārt es ar jauniešiem runāju par šo tēmu, viņi saprot, ko es par to saku - ja satiekat to meiteni, nospārdiet viņu. Es saprotu, ka viņa kaut kādā ziņā ir pievilta, jo šāda sūdzēšanās par globālajām lietām ir absolūti bezjēdzīga un tā neko nedara," sacīja Daume.

Tiesa, neilgi pēc tam viņš nav kautrējies publiski atvainoties par savu rīcību. "Atvainojos Latvijas sabiedrībai un ļoti nožēloju notikušo. Es nebiju domājis kurināt naidu vai kādu aizskart. Šis negadījums raisa dziļas pārdomas manī un apņemšanos uzlabot valodas un domas kultūru. Paldies visiem, kuri reaģēja un palīdzēja man," sociālajā tīklā facebook raksta A.Daume.

Jau vēstīts, ka pēc skarbajiem izteicieniem raidījumā viņš zaudējis arī LTV raidījuma "Saknes debesīs" vadītāja amatu.

Ņemot vērā raidījuma "Saknes debesīs" līdzšinējā vadītāja Alekša Daumes neētiskos un nepieņemamos izteikumus, raidījuma veidotāji - producentu apvienība "HansaMedia" un Latvijas Televīzija lēmuši par A. Daumes atstādināšanu no raidījuma vadīšanas. Viņa vietā jau šajā svētdienā - 19.aprīlī - stāsies pieredzes bagātais publicists un filozofs Ilmārs Latkovskis.

""Saknes debesīs" producenti pilnībā norobežojas un uzskata par nepieņemamiem šos līdzšinējā raidījuma vadītāja Alekša Daumes personīgos izteikumus Annas Rozītes Youtube kanālā. Mēs iestājamies par cieņpilnām savstarpējām attiecībām, toleranci un augstiem žurnālistikas standartiem. Pēc šiem izteikumiem mēs vairs neredzam Aleksi Daumi kā mūsu raidījuma vadītāju. Raidījums "Saknes debesīs" turpinās strādāt pie izpratnes veicināšanu par reliģiju, vēsturi, dabu un citiem cilvēkiem svarīgiem tematiem vairojot iecietību un labā ideju pasaulē," pauž "HansaMedia" pārstāvis Niks Volmārs.

Latvijas Televīzija un raidījuma producenti "HansaMedia" atvainojas ikvienam skatītājam par radušos situāciju. Raidījums "Saknes debesīs" tiek veidots kopš 2015.gada. A. Daume to vadīja kopš 2018.gada.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:25

Jaunākās diskusijas