Repatriante ar vieglu klepu stāsta, vai viņai lidostā veikts Covid-19 tests

Rita Lazda 17.aprīlis 2020, 14:29
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Šonedēļ Latvijā atsākti repatriācijas reisi, ar kuriem mājās nogādās tautiešus, kuri kādu iemeslu dēļ vēl pirms ārkārtējās situācijas, vai iepriekšējiem reisiem nav atgriezušies Latvijā. Lai gan tiek uzsvērts, ka šie cilvēki lidostā var veikt koronavīrusa Covid-19 testu, kāda dāma, kas Latvijā atgriezusies no Amsterdamas stāstījusi, kāda tad esot bijusi procedūra lidostā.

Ar reisu no Amsterdamas trešdien Rīgā ieradās matemātikas studente Anete . Reiss bijis pilns un, atgriežoties mājās, viņa vēlējās izmantot iespēju nodot analīzes, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

"Es zināju, kas es gribēšu notestēties, un tika arī teikts, ka pirms bagāžas saņemšanas šāda iespēja būs. Kāpjot ārā no lidmašīnas, tika prasīts, vai ir simptomi. Ja teici, ka nav, teica - labi, lūdzu dodieties tālāk uz bagāžas saņemšanas vietu. Es teicu, ka man ir viegls klepus, man izmērīja temperatūru, tā kā tā bija 36, 5 tad teica, ka viss ir kārtībā, un lika doties tālāk. Es redzēju, ka analīzes veica vienam cilvēkam no pārdesmit. Pat netika nekādi mudināts, ka vajadzētu to izdarīt," stāsa repatriante Anete.

Jau vēstīts, ka trešdien Covid-19 testi tika veikti 28 repatriantiem no 280, kuri atgriezušies Latvijā.

Repatriācijas reisi trešdien ielidoja Rīgā no Amsterdamas un Frankfurtes. Obligātā kārtā tiek testēti visi repatrianti ar simptomiem, kā arī tie, kuri paši izrāda vēlmi nodot analīzes.

Savukārt Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris norādīja, ka pēc ministrijas aprēķiniem, Latvijā gan ar iepriekš organizētiem repatriācijas reisiem, gan patstāvīgi jau ir atgriezušies aptuveni 4000 Latvijas valstspiederīgo.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:10

Jaunākās diskusijas