Princis Viljams stāsta, cik ļoti satraucies, kad uzzinājis, ka tēvs saslimis ar Covid-19

Rita Lazda 17.aprīlis 2020, 13:30
 
PA/SCANPIX/LETA
Arī karaliskās ģimenes pārstāvji reizēm nav pasargāti no raizēm, kas var skart jebkuru ģimeni un cilvēku pasaulē. Šoreiz pamatīgus pārdzīvojumus princim Viljamam radījis fakts, ka viņa tēvs princis Čārlzs saslimis ar koronavīrusu Covid-19.

Intervijā britu raidsabiedrība BBC princis Viljams kopā ar sievu Ketrīnu neslēpa, ka šis ir mentāli ļoti sarežģīts laiks visiem.

"Koronavīrusa noteiktie ierobežojumi rada stresu daudziem cilvēkiem, tāpēc ir svarīgi rūpēties arī par savu mentālo veselību," norāda Kembridžas hercogi, kuri šajā sarežģītajā periodā atraduši laiku, lai slavētu arī medicīnas darbinieku darbu.

Tāpat Viljams neslēpj, ka bijis ļoti satraucies brīdī, kad uzzinājis, ka tēvs saslimis ar Covid-19. Viņš norāda, ka papildu raizes radījis fakts, ka tēvs ir slimnieku riska grupā. Tiesa, kā izrādās, tad Čārlzs dzīves laikā vairākkārt sasirdzis ar plaušu slimībām un saaukstēšanos, tāpēc arī šoreiz Viljams ticējis, ka viss beigsies labi.

Viljams arī norāda, ka visa ģimene uztraucas arī par vecvecāku veselību, tāpēc tiek darīts viss, lai karalienei Elizabetei II un princim Filipam tiktu nodrošināta pilnīga pašizolācija.

Tikmēr viņa sieva Keita nekautrējas atzīt, ka arī viņu ģimenei pašizolācijas laiks ir izaicinājums, un kā jau katram ir gan labie, gan sliktie brīži. Tāpat rūpes prasot arī bērnu mājskološana.

Koronavīrusa Covid-19 pandēmijas laikā Viljams un Ketrīna ar pārējiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem sazinās video zvanā.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas princis Čārlzs marta beigās beidzis ievērot pašizolācijas režīmu, kas viņam bija jāievēro pozitīvā Covid-19 testa rezultāta dēļ.

Princis pašizolācijā Skotijā pavadīja septiņas dienas, kad uzzināja par testa rezultātu. Prinča simptomi bija mēreni.

Viņa dzīvesbiedrei Kornvolas hercogienei Kamilai arī tika veikts tests. Kaut arī Kamilai vīruss netika konstatēts, arī viņa sākusi dzīvi pašizolācijas režīmā.

Kā pavēstīja karaļnams, princis ir pie labas veselības un ievēro valdības noteiktos ierobežojumus.

"Klarensas nams šodien apstiprināja, ka Velsas princis pēc konsultācijām ar savu ārstu šobrīd vairs nav pašizolācijas režīmā," pavēstīja pārstāvis sakariem ar presi.

Princis Čārlzs septiņas karantīnas dienas pavadīja karaliskās Balmoralas pils Berkhalas mājā.

Atbilstoši valdības vadlīnijām visiem cilvēkiem, kuriem ir simptomi, pašizolācijā jāpavada septiņas dienas, savukārt visiem viņu mājsaimniecības cilvēkiem pašizolācijā jāpavada divas nedēļas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:25

Jaunākās diskusijas