FOTO: Arnis Krauze ar savu izskatu pārsteidz Botāniskā dārza apmeklētājus

Baiba Puriņa 13.oktobris 2019, 10:15
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Žurnālists Arnis Krauze pildījis savu solījumu, ko devis "Latvijas lepnums" balvu pasniegšanas ceremonijā jelgavniecei Ilzei Strēlei un pozējis viņai tautastērpā.
"Prieks bija būt par modeli enerģiskajai ģimenes ārstei no Jelgavas Ilzei Strēlei, kuru pērn iepazinu Latvijas lepnuma ceremonijā. Viņa saņēma atzinību, jo visu savu brīvo laiku velta tautastērpa godināšanai. Toreiz uz skatuves apsolīju, ka es arī iepozēšu. Botāniskā dārza apmeklētājiem šodien gan bija neliels izbrīns, ieraugot kādu Piebalgas mētelī starp palmām un citronkokiem," žurnālists komentē attēlus, kuros redzams tautastērpā.

Ilze Strēle ir ģimenes ārste no Jelgavas, kuras vaļasprieks ir fotografēšana. 2015. gadā enerģiskā jelgavniece nolēma radīt kalendāru, fotografējot tautastērpus visā Latvijā. Portļam "Skaties.lv" Ilze stāsta: “Pirmais mērķis bija kalendārs ar 12 tautastērpu stāstiem. Kad tas viss aizgāja līdz izstādei ar 25 stāstiem, tad tas nemanot aizgāja līdz 100 stāstiem grāmatā. Tā kā tas bija par maz, tad grāmatā bija 120 stāsti.”

View this post on Instagram

A post shared by Arnis Krauze (@arniskrauze) on

Kā vēsta portāls "Skaties.lv", fotografējot 120 stāstus grāmatai, Ilze mērojusi aptuveni 14 000 kilometrus jeb apbrauksi apkārt Latvijas kontūrai septiņas reizes. Stāstos pretī lūkojas gan vienkāršas lauku sievas, gan uzņēmējas, kā arī bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Pērn Ilze saņēma “Latvijas lepnuma” balvu nominācijā “Novadnieks”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas