Zināmi Elizabetes II un karaliskās ģimenes locekļu slepenie segvārdi

tautaruna.lv 13.oktobris 2019, 22:00
 
AFP / Scanpix / LETA
Atklātībā nācis slepenais segvārds, kādā miesassargi sauc karalieni Elizabeti II, lai aizsargātu viņas identitāti, vēsta tabloīds "Daily Mirror".
Atklājies, ka karalienes segvārds ir "Šārona" (Sharon) vai dažreiz pat vienkārši "S". Karalienes drošības dienests parasti iniciāli "S" izmanto rakstveida komunikācijā.

Vēsturnieks Hugo Vikers atklājis: "Tas ir vispārpieņemti. Katram segvārdam jābūt anonīmam un tādam, ko viegli atcerēties. Ja tas maldina un tāpēc ir vēl jo atmiņā paliekošāks, tad tam ir jēga. Taču, protams, "S" var nozīmēt arī "svarīgs" (sovereign)."

Jāatzīmē, ka, piemēram, bijušajā ASV prezidenta Baraka Obamabas segvārds bija "Renegāts" (Renegade), bet Trampu dēvē par "Magnātu" (Mogul). Prinča Harija un Meganas Mārklas segvārdi ir Deivids Stīvens (David Stevens) un Deivina Skota (Davin Scott). Prinča Viljama segvārds, kad viņš mācījās universitātē bija "Stīvs".

Tāpat "Daily Mirror" atklāj kādas iesaukas piedēvējuši viens otram karaliskās ģimenes pārstāvji. Piemēram, princis Filips savu sievu dēvē par "Lilibetu" (Lilibet). Keita savu vīru mēdz dēvēt par Viljamu Baldiju, kamēr viņš viņu sauc par "Mazdarīšanas hercogieni" (Duches of Dolittle), atsaucoties uz agrīnajām karalienes bažām, ka Keita pirms laulībām pārāk maz strādājusi. Ģimene mēdz karalieni dēvēt par "Mammu", taču Keitai un Meganai tas nebija atļauts, kamēr karaliene abas neiepazina labāk. Princis Čārlzs mēdz Meganu Mārklu dēvēt par "Volframu".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas