Latvijā pazīstama žurnāliste pārceļas uz Vāciju, lai ārstētu ar autismu slimu bērnu

tautaruna.lv 2.jūlijs 2019, 14:33
 
F64
Žurnāliste Ieva Alberte ir pārcēlusies uz Vāciju, lai arī turpmāk varētu saņemt valsts apmaksātas rehabilitācijas procedūras, kas nepieciešamas viņas ar autismu slimajam bērnam.

"Tuvākie zina - man kļuva par smagu Latvijā. Gadu piestrādāju, lai te būtu. Mēs pārvācāmies, kur vieglāk. Kur visas autisma terapijas apmaksā valsts. Es dzīvoju Paula ātrumā, taču neaizmirstu par sevu dzīvi. (..) Es izlēmu pārcelties, jo nākamgad Pauls vairs nesaņems Bērnu slimnīcas fonda ziedojumus terapijām un es negribu domāt, kas notiktu tālāk, jo valsts neapmaksā ABA terapiju. Varam pirkt par tiem 300 eiro, kas mēnesī pienākas kā pabalsts, un tur sanāk ļoti maz, jo 1 stunda maksā 25 eiro. Vācijā tas Paulam būs par velti," skaidro Alberte.

Viņa piebilst, ka meklē darbu un drīzumā dosies uz darba biržu.

Jāpiebilst, ka komentāros cilvēki novēl, lai viss izdodas, uzsverot, ka Ieva ir ārkārtīgi stipra sieviete un mamma.

"Mīļo,Ieviņ! Lasu,raudu...gan no prieka,gan skumjām! Vienmēr esmu Tevi sapratusi, Tavas domas lidojums ir stipri līdzīgs manējam, esmu dievinājusi Tavu talantu, gribas spēku, izturību, toleranci un tiešumu! No sirds novēlu Tev atrast darbiņu un abiem iedzīvoties jaunajā dzīves vietā! Zinu, sirdī vienmēr būs Tev mūsu skaistā zemīte...mīlu no sirds Tevi!" teikts kādā komentārā.

Ieva Alberte ir latviešu žurnāliste, kura specializējas cilvēkstāstu un interviju veidošanā. Strādājusi laikrakstā "Diena" un medijā ir.lv.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:43

Jaunākās diskusijas