"Kā ielu padarīt par betona tuksnesi"; cilvēki šokā par nelikumīgu koku izzāģēšanu Rīgā

tautaruna.lv 2.jūlijs 2019, 19:45
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / F64
Sociālās vietnes Facebook lapā Pilsēta cilvēkiem, publicēti foto kā Pērnavas ielā, Rīgā nozāģeti koki, kas atradušies pilsētas aizsargjoslā. Rīgas dome jau esot ziņojusi, ka koki izcirsti bez atļaujas un vainīgās personas tiekot meklētas.
Kā norādīts ierakstā, koku zāģēšana veikta koku ciršanas lieguma laikā, kad nocirst atļauts tikai kokus, kas ir kļuvuši bīstami.

"Kāda aculieciniece piefiksējusi un iemūžinājusi fotogrāfijās jau nocirstos kokus, bet zāģēšanai noteikti garām pagāja vairāki desmiti cilvēku, no kuriem neviens diemžēl neiedomājās painformēt pašvaldības policiju par notiekošo. Aicinām visus mūsu lasītājus, redzot, ka tiek zāģēti šķietami veseli koki, informēt par notiekošo Rīgas pašvaldības policiju, kuri vislabāk pratīs rīkoties konkrētajā situācijā," teikts Facebook ierakstā, kurā publicēti kādas aculiecinieces attēli.

Komentētāji ir sašutuši par esošo situāciju un kāds pat iesaka, ka Rīgas domei būtu uzskatāmi jāpaziņo datumi, kad ir koku ciršanas lieguma periods.

Jau ziņots, ka martā cilvēki prostestēja pret koku izciršanu pie Botāniskā dārza. Savukārt, pagājušajā nedēļā par spīti sabiedrības protestiem, no Krišjāņa Barona ielas tika aizvests 91 puķu pods. Daudzi iestājās par to saglabāšanu, jo rīdzinieki paši bija sākuši par tiem rūpēties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:29

Jaunākās diskusijas