Kas ir tas, kas var likt Putinam pārtraukt karu?

tautaruna.lv 10.maijs 2022, 15:12
 
Dmitrijs Suļžics/F64
NATO stratēģiskās komunikācijas Izcilības centra direktors Jānis Sārts, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum", komentēja, kas varētu likt Putinam pārtraukt karu.
"Es domāju, ka tas, kas var likt Putinam pārtraukt karu, ir aprēķins, ka turpināt ir daudz lielāks risks viņam personīgi nekā apstāties," uz jautājumu atbild J. Sārts.

Eksperts gan atzīmē, ka svarīgi ir atcerēties, ka Krievijas prezidents "neredz reālo pasauli", par ko liecināja viņa plāni Ukrainā. J. Sārts gan piebilst, ka šobrīd Putins vairs nav "tik tālu alternatīvā realitātē", jo kaut kādi fakti ir acīmredzami pat viņam.

"Paļauties, ka viņš redz pilnu bildi tā kā viņa ir līdz šim, mēs nevaram," saka NATO stratēģiskās komunikācijas Izcilības centra direktors.

Runājot par Krievijas ambiciozajiem plāniem iekarot arī citas valstis, ne tikai Ukrainu, viņš norāda, ka, ja Krievijai būtu veicies Ukrainā, tad ir skaidrs, ka tikai tur viņu "apetīte neapstātos". J. Sārts atzīmē, ka Krievijas plāni bija balstīti "viltus pieņēmumos", tāpēc šobrīd Krievijas plāni noteikti esot sarukuši.

"Manuprāt, viņi vairāk kalkulē personiskos riskus, nevis pasaules pārbūves plānus. Bet es nedomāju, ka to mēs redzēsim pašreizējā propagandā, kas šobrīd tiek pumpēta Krievijas televīzijā un krievu prātos," piezīmē J. Sārts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas