Rinkēviča ierosinājums izraisa pamatīgu komentāru vētru soctīklos

tautaruna.lv 22.marts 2022, 11:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē Twitter nācis klajā ar ierosinājumu atteikties no jēdziena "sabiedrības integrēšana". Šis rosinājums raisījis vētru komentāros.

Ministrs dalījies, kā pats raksta, ar īsu pieteikumu plašākai un nopietnai diskusijai par mums un mūsu nākotni.

" Laiks atteikties no novecojušā, sevi izsmēlušā un latviešos un krievvalodīgajos uzticību neraisošā jēdziena “sabiedrības integrācija”. Tā vietā jāstiprina un jāveicina politiskās nācijas koncepcija, kas balstās Latvijas Satversmē, Eiropas/Rietumu vērtībās, izpratnē, ka Latvijas valstiskums, neatkarība un drošība ir mūsu pamats, kopīga atbildība un pienākums," rosina E. Rinkēvičs.

Šis ierosinājums izpelnījies asas diskusijas komentāros, kuros cilvēku domas par ministra pausto dalās.

"Ja nosauksim savādāk, tad, protams, visas lietas atrisināsies," norāda vēsturnieks Kaspars Zellis, kuram E. Rinkēvičs atbild, ka atteikšanās no nolietota saukļa un politikas, kritiska analīze un jaunu ideju meklējums būtu vietā. "Parasti mēs apstājamies pie 2.- visu kritizējam, bet idejas un risinājumus piedāvājam mazāk," komentārā pauž ministrs.

"Tikai un vienīgi asimilācijas kārtībā. Pie Latviešu etnosa nepiederīgos asimilējot Latviešu nācijā," pauž komentētājs. Viņam gan iebilst cits soctīklu lietotājs: "Jā. Bet runa ir par skaitu. Latviešu nav tik daudz, lai viņus visus asimilētu. Pie proporcijas 60:40, nekāda asimilācija neiznāk."

"Sen kā nokavēts pasākums! Neceri, ka latvieši tiks pieintegrēti krieviem! Vairāk stājas un mugurkaula, biedri rinkēvič. Avens, ždanoka, skolas...nekas nav izdarīts!" - uzskata komentāra autore.

"Beidzot viens prātīgs pieteikums, lai pārtrauktu tukšu salmu kulšanu par tēmu, kura jau sen pierādījusi savu neefektivitāti," pauž komentētāja.

"'Integrācija' ir filoloģiski nekorekts termins: integrācija etimoloģiski nozīmē gandrīz to pašu ko 'neaizskaramība'. Latvijas gadījumā piedienētos runāt par 'kongrāciju' jeb, latviski, saliedētību ap valsti un tās identitātes balstiem," norāda komentāra autors.

"Labs laiks, lai kaut ko tādu uzsāktu!"- uzskata komentētājs.

"Un vēl vajadzēja pielikt klāt ... un latviešu valoda," piebilst komentāra autors.

"šis daudz skaidrāk pasaka ka valsti veido cilvēki, salīdzinot ar iepriekšejo, ka ir nodalīta valsts un sabiedrība, un man jājūtas vainīgam un jāiet integrēties," ministra pausto atbalsta komentāra autors.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:47

Jaunākās diskusijas