Kuras ir pasaules laimīgākā valsts 2022. gadā? Atklājies arī kas negaidīts

tautaruna.lv 22.marts 2022, 17:00
 
pexels.com
ANO publiskojis laimīgāko valstu topu, balstoties uz globālas aptaujas datiem no iedzīvotājiem aptuveni 150 valstīs, ziņo CNN.

Jau desmito gadu ziņojumā tiek apskatīti laimes rādītāji visā pasaulē, nosaucot laimīgākās nācijas un faktorus, kas to ietekmē.

Jau piekto gadu pēc kārtas par pasaules laimīgāko valsti atzīta Somija, liecina pasaules laimes ziņojuma reitings, kas lielā mērā balstīts uz Gallup World Poll veiktajiem novērojumiem.

Top 10 laimīgākās valstis:

  1. Somija
  2. Dānija
  3. Islande
  4. Šveice
  5. Nīderlande
  6. Luksemburga
  7. Zviedrija
  8. Norvēģija
  9. Izraēla
  10. Jaunzēlande

Covid-19 pandēmijas dēļ ziņojums atklāj arī ko negaidītu. Viens no trim ziņojuma veidotājiem, profesors Džons Halivels, CNN atklājis, ka liels pārsteigums bijis par to, ka globālā mērogā pieaugusi cilvēku vēlme ziedot un palīdzēt citiem. Ziņojumā atklājies arī tas, ka pandēmijas otrajā gadā cilvēku raizes un stress ievērojami mazinājies.

Ziņojumā izmanto tādus rādītājus, kā veselīgs dzīves ilgums, IKP uz vienu iedzīvotāju, sociālais atbalsts grūtību laikā, zema korupcija un augsta sociālā uzticēšanās, augstsirdība sabiedrībā un brīvība pieņemt svarīgus dzīves lēmumus.

Jāatzīmē, ka laimes reitinga vērojumi veikti krietnu laiku pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā. 2022. gada ziņojumā gan Ukraina, gan Krievija ierindojas reitinga lejasdaļā - attiecīgi 98. un 80. vietās. Pašreizējais karš, kas plosās Ukrainā, nozīmē, ka laimes izjūta var svārstīties arī citās pasaules daļās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas