Ko stāsta sagūstītie Krievijas armijas piloti?

tautaruna.lv 22.marts 2022, 4:00
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels.com
CNN saņēmis atļauju intervēt Ukrainā gūstā saņemtos krievu pilotus pēc preses konferences, ziņo medijs.

Kā raksta CNN, viņi novērojuši, ka ieslodzītie nav bijuši rokudzelžos un, lai gan viņi nav īpaši kustējušies savās vietās, nav radies iespaids, ka viņi būtu fiziski ietekmēti.

Intervija notikusi krievu valodā un lielākoties uz jautājumiem atbildējis pilots Maksims. Kā apraksta CNN, vīrietim bijuši zilumi un viņš izskatījies bāls, bet runājis profesionāla karavīra tonī.

Viņš pastāstīja par savu pirmo kontaktu ar ģimeni pēc sagūstīšanas.

"Es teicu: "Esmu dzīvs." Tā bija mūsu pirmā saruna. Es viņiem teicu: "Es esmu dzīvs un tieku turēts gūstā." Mēs runājām par personīgām lietām. Par mūsu bērniem, mājām, nevis militāriem jautājumiem. Protams, mēs ļoti vēlamies redzēt savas ģimenes un tuviniekus. Tikties ar viņiem. Apskaut, jo viņi ir noraizējušies," teicis Maksims.

Viņš norāda, ka ģimene ir satraukta arī par to, kas notiks ar viņiem.

"Noziegumi, ko mēs pastrādājām; mēs visi tiksim tiesāti vienādi. Citu neko nevaru pateikt. Ir neiespējami minēt... Viņi mūs tiesās," sacījis Maksims.

Maksims sacīja, ka saņēmis savu "slepeno kaujas pavēli" dienu pirms Putina paziņojuma par "speciālo militāro operāciju" pret Ukrainu.

Maksims arī pastāstījis, ka viņa divīzija bijusi pret iebrukumu Ukrainā un daudziem teikts, ka tā ir operācija, kas lokalizēs atšķēlušos Krievijas atbalstīto Doņeckas apgabalu, nevis būs uzbrukums visai valstij.

Kā zināms, Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau kopš 24. februāra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas