Bijusī mīļotā runā par Ķīļa nāves iemeslu

tautaruna.lv 22.marts 2022, 10:30
 
Egons Ansbergs/F64
19.martā sabiedrību pāršalca skumja vēsts, ka mūžībā devies bijušais Latvijas izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis. Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele, ar kuru Ķīli beidzamajos gados vienoja romantiskas jūtas, Gitas Vīksnes materiālā "Bijušā ministra pēkšņā nāve" izdevumā "Privātā Dzīve" komentē viņa nāves iemeslu.
"Es esmu vienīgais cilvēks, kas var pateikt, kas notika, bet es to nevaru un negribu. Tāpēc šoreiz jāutājums kāpēc paliks bez atbildes," valdot asaras, sacīja Ilze.

Vaicāta, vai Ķīļa pēkšņā aiziešana saistīta ar Covid-19 vai kādu citu kaiti, viņa vien klusi piebilda, ka tā ir mūsdienu kaite, bet nav kovids.

Roberts Ķīlis dzimis 1968.gada 14.martā.

Viņš bija latviešu sociālantropologs, Rīgas Ekonomikas augstskolas asociētais profesors, bijušais izglītības un zinātnes ministrs.

1991.gadā viņš pabeidza Latvijas Universitātes Filozofijas fakultāti, 1999.gadā ieguva filozofijas doktora grādu Kembridžas universitātes Sociālās antropoloģijas nodaļā.

2011.gada 25.oktobrī viņš kļuva par Zatlera Reformu partijas virzītu bezpartijisku izglītības un zinātnes ministru Valda Dombrovska valdībā, bet no amata atkāpās 2013.gada 30.aprīlī, to pamatojot ar veselības problēmām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas