Cilvēki satraukušies, kā veikalos tiek dezinficēti iepirkuma rati un groziņi

tautaruna.lv 14.februāris 2021, 11:00
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Kāda iedzīvotāja kanāla Rīga TV raidījumā "Uz līnijas" paudusi neipratni par to, kā tiek dezinficēti iepirkuma rati un grozi veikalos, jo novērojusi, ka tie tiek nodoti no viena cilvēka citam bez dezinficēšanas. Atbildi sniedzis veikalu tīkla "LaTS" valdes priekšsēdētājs Raimonds Okmanis.

Kā zināms, šobrīd lielveikalos cilvēku skaitu kontrolē ar iepirkuma groziņu un ratu palīdzību, kuri jāņem katram iedzīvotājam, ieejot veikala telpās.

Iedzīvotāja satraukusies, ka šie grozi pēc iepirkšanās vienkārši tiek nodoti nākamajam pircējam bez to apstrādes ar dezinfekcijas līdzekļiem.

Okmanis norāda, ka katram veikala ir iekšējās kontroles sistēma, kurā noteikts, kādā veidā tiek dezinficētas virsmas. Šo procesu uzrauga arī Pārtikas un veterinārais dienests.

"Procedūras ir. Jautājums ir, vai viņas izmanto, vai viņas pielieto," norāda Okmanis uzsverot, ka šajā procesā svarīga ir katra veikala vadības atbildība. "Veikala vadītāja pienākums ir ne tikai sekot līdzi, lai būtu preces plauktos, bet arī, lai būtu šie dezinfekcijas līdzekļi," pauž Okmanis.

Viņš iesaka cilvēkiem sazināties ar konkrētā veikala vadītāju un pajautāt, kad pēdējo reizi veikta iepirkuma ratu un groziņu dezinfekcija.

Kā zināms, kopš 8.februāra, stājoties spēkā jaunajiem valdības ierobežojumiem, praksē tiek uzsākts jaunais, vēl drošākas tirdzniecības koncepts.

Drošākas tirdzniecības nosacījumi tirdzniecības vietām noteikti, balstoties uz vairākiem pamatprincipiem. Pirmkārt, visās tirdzniecības vietās jānodrošina efektīvāka apmeklētāju plūsmas kontrole un ļoti stingras fiziskās distancēšanās prasības. Otrkārt, pastiprināta tirgotāju atbildība un pienākumi apmeklētāju plūsmas kontrolei, nosakot atbildīgo personu un ieviešot iekšējās kontroles sistēmu epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanai tirdzniecības vietās vai tirdzniecības centros. Treškārt, mārketinga aktivitāšu aizliegums, kas veicina cilvēku pulcēšanos tirdzniecības vietās. Ceturtkārt, pastiprināta kontrole un noteikta atbildība par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas