Pirms 65 gadiem tika fiksēta zemākā gaisa temperatūra Latvijas novērojumu vēsturē

Lelde Veinberga 8.februāris 2021, 20:42
 
Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency
Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka pirms vairāk nekā pusgadsimta mūsu valstī tika fiksēta viszemākā gaisa temperatūra Latvijas novērojumu vēsturē.

Pirms 65 gadiem, 1956. gadā naktī uz 8. februārī, Daugavpils novērojumu stacijā tika fiksēta viszemākā gaisa temperatūra Latvijas novērojumu vēsturē: -43.2°, vēsta sinoptiķi.

Janvāra vidējā gaisa temperatūra valstī bija -3,2 grādi, kas atbilst klimatiskajai normai, un arī nokrišņu daudzums bija tuvu normai, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Līdz ar to pirmo reizi kopš 2020.gada jūlija mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā nav pārsniegusi normu. Janvāra pirmā dekāde bija 1,2 grādus siltāka par normu, mēneša vidū gaisa temperatūra noslīdēja 4,7 grādus zem normas, bet mēneša pēdējo 11 diennakšu vidējā gaisa temperatūra pakāpās 3,2 grādus virs normas.

Visaugstākā gaisa temperatūra bija +6,6 grādi 22.janvārī Liepājā, bet viszemāk - līdz -31 grādam - termometra stabiņš noslīdēja 17.datumā Staļģenē, un tas bija lielākais sals Latvijā kopš 2017.gada janvāra.

Mēneša gaitā tika atkārtoti trīs temperatūras rekordi, bet jauns rekords tika sasniegts tikai vienreiz - 22.janvārī Ainažos, gaisam sasilstot līdz +6,1 grādam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:36

Jaunākās diskusijas