Deputāte Stepaņenko: Ekonomikas ministrs atzinis pieļauto kļūdu

tautaruna.lv 8.februāris 2021, 14:00
 
f64.lv, Romāns Kokšarovs
Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko sociālajā tīklā Facebook publicēja ekršānšāviņu no ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga intervijas, kurā, pēc Stepaņeko paustā, redzams, ka ministrs atzīst valdības pieļauto kļūdu
Vitenbergs mudina Latvijas iedzīvotājus neskrien uz veikaliem, lai nedrūzmētos un neradītu haosu, kā tas bija pirms Ziemassvētkiem, kas milzīgās rindas veikalos rezultējās ar augstiem saslimstības rādītājiem.

"Tātad te tiek atzīta valdības kļūda: ierobežojumu ieviešana pirms Ziemassvētkiem ir rezultējusies augstos saslimstības rādītājos.

Lūgums nedrūzmēties tiem, kas grib tikt pie atļautajām precēm, skan navi.

Cīnīties ar ļaužu pūļiem un pēc tam vainot viņus nepaklausībā ir tipiska šīs valdības kļūda.

Tas ir kā izveidot gājēju pāreju neērtā un nepārskatāmā vietā uz 8 joslu šosejas un pēc tam vainot visus satiksmes dalībniekus tajā, ka uz ceļa daudz upuru.

Kurš? Kurš ir tas kaitnieks, kurš ir tas Šarikovs, kas izdomā šitādas dumības? Mēs jau vienreiz pieprasījām uzvārdus, bet dabūjām tikai liriku.

Es zinu, ka tie nav ministri, ministri ir tikai koferansjē, kas izziņo šīs muļķīgās spēles “izlozes rezultātus”," raksta Stepaņenko.

Tikmēr arī komentāros Facebook lietotāji nekavējās kritizēt valdības darbu un pieņemtos lēmumus.

"Nu kā viņiem nav kauna!!!Kur viņu sirdsapziņa???Kur loģika??? Bet naivi uzdot šos jautājumus!Viņus neinteresē - tieši nekas, kas attiecas uz sabiedrību, bet viņi ir apmierināti un laimīgi, jo var imitēt darbu,ja viņi stràdātu, tad šāda rezultāta nebūtu, ja strādātu, nevis imitētu !!!" teikts kādā komentārā.

Kā zināms, no pirmdienas pastiprinātas drošības prasības tirdzniecībā un paplašināta preču pieejamība klātienē, paredz pagājušajā nedēļā valdībā lemtais.

Pagājušajā nedēļā valdība atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) piedāvāto drošas tirdzniecības modeli un no pirmdienas tiek sākta pakāpeniska pāreja uz to, nosakot papildu drošības prasības tirdzniecības vietām un pastiprinot to kontroli, vienlaikus paplašinot preču pieejamību klātienē.

Papildu drošības prasības, tajā skaitā samazinot maksimālo pircēju skaitu tirdzniecības vietās, noteiktas veikaliem, tirdzniecības centriem ar platību 1500 kvadrātmetri un tajā esošiem vismaz pieciem tirgotājiem vai pakalpojuma sniedzējiem, kā arī prasības attiecas uz tirgiem iekštelpās.

EM aicina iedzīvotājus rūpīgi sekot norādēm pie ieejām tirdzniecības vietās, kā arī iepērkoties vadīties pēc tirgotāju norādījumiem.

Vienlaikus no pirmdienas tirdzniecību klātienē ar visu preču sortimentu varēs nodrošināt arī pārtikas veikali, proti, veikali, kur tirgo pārtiku ne mazāk kā 70% no preču sortimenta; higiēnas preču veikali, proti, veikali, kur tirgo higiēnas preces ne mazāk kā 70% no preču sortimenta. Darboties varēs arī grāmatnīcas.

Klātienes tirdzniecība pilnā apmērā notiks aptiekās, tajā skaitā veterinārajās aptiekās, optikas veikalos un degvielas uzpildes stacijās; pārējās tirdzniecības vietās klātienē tirgojamo preču klāsts ir ierobežots nolūkā mazināt cilvēku pulcēšanos un uzturēšanos veikalos, tirgos.

Tāpat valdība lēma paplašināt klātienē nopērkamo preču klāstu tirdzniecības vietās. No pirmdienas klātienē nopērkamo preču klāsts papildināts ar stādiem, dēstiem, sīpoliem, gumiem un sēklām, substrātiem, mēslošanas līdzekļiem, kaļķošanas materiāliem un augu aizsardzības līdzekļiem, elektropreču aksesuāriem, līdzekļiem dezinsekcijai un deratizācijai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:18

Jaunākās diskusijas