Ne tikai internetā! Uzzini, kā vēl varēs pieteikties vakcīnai pret Covid-19

Baiba Puriņa 8.februāris 2021, 9:00
 
Dmitry Feoktistov/TASS/Scanpix/Leta
Pagājušajā piektdienā sākās pieteikšanās vakcīnai pret Covid-19 vietnē manavakcina.lv, taču cilvēku lielās ieintersētības dēļ vietnes darbs bija apgrūtināts un daudziem pieteikšanos nācās gaidīt. Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) informē, ka vakcīnai iespējams pieteikties arī citādi.
"Nē, tas nebūs vienīgais veids, kā pieteikties," pausts SPKC ierakstā mikroblogšanas vietnē Twitter.

Kā atklāj SPKC, jau drīzumā darbu sāks tālruņa līnija un tiks ieviestas citas iespējas, piemēram, iespēja pieteikties caur ģimenes ārstu vai darba devēju, taču, kad tās būs aktuālas, vēl tiks ziņots.

Ekrānuzņēmums/SPKC

Jau vēstīts, ka svētdien, nepilnu trīs dienu laikā platformā "manavakcina.lv" vēlmi vakcinēties pret Covid-19 izteikuši vairāk nekā 53 000 iedzīvotāju, informē Veselības ministrijas (VM) komunikācijas speciāliste Anna Strapcāne.

Piektdien ikvienam iedzīvotājam tapa pieejama agrīnā pieteikšanās vakcinācijai platformā "manavakcina.lv". Līdz piektdienas plkst.19 tika ziņots par vismaz 21 000 pieteikumu, uz sestdienas plkst.18 bija saņemti jau vairāk nekā 43 000 pieteikumi, bet svētdien plkst.18 vakcinācijai bija reģistrējušies vairāk nekā 53 000 cilvēki.

VM uzsver, ka vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga, un kā pirmie vakcīnas saņems iedzīvotāji, kas atrodas prioritārajās grupās, jo viņu dzīvība vai veselība Covid-19 dēļ ir visvairāk apdraudēta. Prioritārās grupas iedzīvotāji redz, aizpildot savu pieteikumu vietnē "manavakcina.lv". Norādot savu atbilstību kādai no prioritārajām grupām, ministrija aicina būt godprātīgiem, jo dati pēc tam tiks pārbaudīti ar veselības jomas reģistriem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:30

Jaunākās diskusijas