Čakša: Diskusija par vakcīnas drošumu raisa bažas par izglītības līmeņa pamatiem

tautaruna.lv 8.februāris 2021, 15:12
 
Oksana Džadana/F64
Bijusī veselības ministre Anda Čakša komentējusi vakcīnas pret Covid-19 drošumu kanāla Rīga TV24 raidījumā "Globuss".

Čakša norāda, ka, lai spētu analizēt datus un pieņemtu "labus lēmumus", nepieciešama laba izglītība. Covid-19 pandēmijas izraisītā krīze, viņasprāt, iezīmējusi arī problēmas izglītībā.

Runājot par vakcīnu, tās drošumu un efektivitāti, Čakša uzskata, ka esošās diskusijas arī medicīnas darbinieku vidū norāda, ka ir nepietiekami labs izglītības pamats.

"Es domāju, ka ir ļoti svarīgi, ka mēs pievēršam uzmanību izglītībai. Man dažbrīd liekas, ka šī krīze vairāk ir par mūsu izglītības kvalitāti. Ir ļoti svarīgi fokusēties un dot labu izglītību, lai tālāk mēs spētu analizēt šos datus," uzsver Čakša.

Jau vēstīts, ka iepriekš Čakša pauda, ka Latvijā nav nostrādājusi intuīcija, uz kurām vakcīnām likt galvenos uzsvarus. "Ir ļoti grūti dažbrīd izprast, kas ir bijuši tie kritēriji, pēc kā tika izvēlēts, uz kurām vakcīnām mēs liekam lielākos uzsvarus," uzskata Čakša.

Viņa norāda, ka jāņem vērā apstākļi, kādos lēmums tika pieņemts un skaidro vakcīnu izvēli ar glabāšanas un loģistikas apstākļiem, kuri bijuši ērtāki. Čakša norāda, ka, iespējams, nav ņemti vērā citi apstākļi, tādēļ lēmums par vakcīnu iegādi ir diezgan intuitīvs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:58

Jaunākās diskusijas