Ieva Brante iestājas pret Covid-19 ierobežojumiem

tautaruna.lv 8.februāris 2021, 7:00
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Juriste Ieva Brante sociālajā medijā Instagram ievietoja pavisam neparastu video, kurā pauda neizpratni par valdības pieņemtajiem Covid-19 ierobežojumiem.

Ieva video ir redzama friziera krēslā un friziere veic matu kopšanas procedūru. Šo video neparastu padara tas, ka šī skaistumkopšanas procedūra notiek meža vidū.

Ar šo video Ieva vēlējās pievērst uzmanību, viņasprāt, netaisnīgajiem Covid-19 ierobežošanas pasākumiem

"Uz šo mani mudināja iekšējā pārliecība un neizpratne par valdības ierobežojumiem, kas, manuprāt, ir haotiski un objektīvi nepamatoti."
View this post on Instagram

A post shared by Ieva Brante (@ieva.brante)

Viņa par nepieņemamu uzskata to, ka masāžas ārstniecības iestādēs var saņemt, taču pie savas meistares kabinetā - nē. Kā arī podologiem ir iespējams turpināt darbu, taču pedikīras un manikīra speciālistiem tas nav iespējams. Arī par netaisnīgu situāciju viņa uzskata, ka CSDD ir iespējams pieteikties autobraukšanas eksāmeniem, bet braukšanas nodarbības pie apmācības instruktora ir liegtas.

Ieva uzsver, ka šādu neloģisku lēmumu dēļ sabiedrībā valda neuzticēšanās valsts varai, valdībai. Tādējādi sabiedrība bieži vien izvēlas neievērot esošo ierobežojumus, jo tie nav objektīvi.

Brante min, ka viņa nav Covid-19 noliedzēja un neapšauba vakcīnu nepieciešamību.

"Es nenoliedzu K19 un neapstrīdu vakcinēšanos svarīgumu un vajadzību. Es neaicinu gāzt valdību vai atlaist Saeimu. Neaicinu sabiedrību uz nemieriem."

Brante ar video palīdzību aicina valdību pārdomāt ieviestos Covid-19 ierobežojumus un tos mainīt. Viņa uzsver, ka lēmumus vajadzētu pieņemt balstoties uz mūsu un citu valstu pieredzi, un zināšanām.

Viņa vēlas, lai politiķi veic diskusiju, kas ir balstīta uz konkrētiem skaitļiem un caurspīdīgu procesus sabiedrības labā.

Tomēr ar šo Instagram video un ierakstu, viņa ne tikai vēlas uzrunāt politķus un valdību, bet arī sabiedrību. Viņa aicina cilvēkus būt atbildīgiem, gudriem un modriem.

"Jo šie valdības lēmumi nosaka mūsu dzīvi šodien un noteiks rīt."

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets piektdien, 5. februārī, pieņēma lēmumu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu līdz 6. aprīlim. Šodienas, 8. februāra stāsies spēkā augstāki drošības standarti klātienes tirdzniecībā, kas ļaus spert pirmos soļus, lai atteiktos no preču sarakstiem. Daļai skolēnu un studējošo būs pieejamas klātienes konsultācijas. Savukārt ieceļot Latvijā varēs tikai neatliekamos gadījumos.




Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:48

Jaunākās diskusijas