Raimonds Pauls saņem negaidītus jaunumus no Grobiņas

tautaruna.lv 8.februāris 2021, 13:09
 
F64
Grobiņas novada dome pieņēmusi lēmumu par godu komponista Raimonda Paula jubilejai vienu no Grobiņas ielām nodēvēt par Paula ielu, vēsta TV3 raidījums “900 sekundes”. Paulam šāds lēmums bijis negaidīts.
Ideja par to, ka maestro Raimonda Paula jubilejas gadā varētu viņam par godu nosaukt ielu, Grobiņā virmojusi gandrīz gadu. Vietējie to sauc par zīmīgu sakritību.

Veicot ielu remonta darbus, tika konstatēts, ka Pils iela veido T veida krustojumu, kura atzars neloģiski turpinās tādā pašā nosaukumā. Ar Grobiņas novada domes balsojumu attiecīgais atzars tika nodēvēts par Paula ielu.

Par Maestro vārdā nosauktu ielu tika informēts arī Raimonds Pauls. Viņam tas esot bijis negaidīti.

“Man paziņoja no Grobiņas, ka manā vārdā ir nosaukta iela. Bet es teicu, pagaidi, draudziņ, es ar jums runāju, ka neliksiet R klāt, bet Paula iela… Un tur bija vēl mans viens noteikums. Noteikums bija ļoti vienkāršs - uz tās ielas, ja tajā Grobiņā vispār ir divas ielas, ja tur būs tas Paula vārds, tur jābūt kazino un prieka mājai….Ja jūs to varat izpildīt, taisiet!” ironiskis izteicās Pauls

Īstenībā, pagaidām uz 170 metrus garās Paula ielas tikai divas mājas vien ir.

Tagad Grobiņā gaida, kad Raimonds Pauls pats atbrauks. Cer, ka viņš kā kādreiz šeit varētu uzstāties, piemēram, vasarā nospēlēt kādu koncertu pilsdrupās, kuras atrodas blakus Paula ielai un izmanto kā brīvdabas estrādi.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas