Pēc 11 gadiem Anglijā medmāsa no Latvijas atgriežas mājās

tautaruna.lv 7.janvāris 2021, 17:30
 
Aigars Eglīte/F64
Tautieši turpina atgriezties mājās arī no Lielbritānijas. Tā šogad rudenī Latvijā atgriezties plāno medmāsa Ieviņa Reinsone kopā ar vīru Aināru un piecgadīgo meitiņu Viktoriju. Medmāsa, kura pirms 10 gadiem pati uzvarējusi krūšu vēzi, strādā paliatīvās aprūpes pansionātā, kur lielākā daļa no pacientiem un personāla ir izslimojusi Covid-19, vēstīts Ilzes Kalves materiālā LTV.

Anglijā nodzīvoti un nostrādāti jau 11 gadi, iekārtota māja un iekopts dārzs. Taču nu pieņemts lēmums atgriezties Latvijā. Tādēļ jau laikus tiek šķirota iedzīve, līdzvedamo mantu kaudzei augot ar katru dienu.

Medmāsām, atgriežoties no ārzemēm, Latvijā reģistrācija tagad ir atvieglota. Un Ieviņa cer, ka atradīsies brīva kardioloģijas māsas vieta. “Kardioloģija ir mana sirdslieta, tas man ļoti patīk. Un tur arī ļoti labs kolektīvs mums kardioloģijā, “Stradiņos”, 32. nodaļā. Ja būs iespējams, tad atgriezīšos tur, bet ja ne, tad skatīšos.”

Anglijā Covid-19 testa komplektus iespējams saņemt testa veikšanai mājās. Pēc tam tie pa pastu jānosūta uz laboratoriju.

Darbavietā pieci no 33 Covid-19 slimniekiem diemžēl jau ir miruši. “Tu vari palīdzēt cilvēkam pret sāpēm, tu vari palīdzēt pret sliktu dūšu vai pret vēl kaut ko. Pret elpas trūkumu reāli palīdzēt ir ļoti grūti un praktiski neiespējami. Tie cilvēki vienkārši nosmok, un to noskatīties ir briesmīgi,” stāsta Ieviņa.

Ieviņa arī ir izslimojusi koronavīrusu un nu ir pieteikusies arī vakcīnai. “Tomēr ir jāvakcinējas arī tiem, kas Covid-19 ir izslimojuši, jo tās antivielas pakāpeniski krītas, un tu vari saslimt. Ir bijuši piemēri, ka mums medmāsas pēc sešām nedēļām ir otrreiz saslimušas. Tagad es runāju ar saviem vecākiem, lai arī viņi tomēr izpotējas Latvijā. Jo tad, kad es atgriezīšos atpakaļ, es negribētu būt viņiem tas nāves nesējs. Jo, lai arī es esmu izpotējusies šeit, tomēr ir iespēja pārnest to otram cilvēkam, kurš nav izpotējies,” saka medmāsa.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:24

Jaunākās diskusijas