Līdaka atgriezies darbā zoodārzā; aizdomas par interešu konfliktu

tautaruna.lv 7.janvāris 2021, 7:00
 
Oksana Džadana/F64
Pērnā gada februārī no darba tika atbrīvots Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs” vadītājs Ingmārs Līdaka, kura vārds kopā ar valdes locekli Andri Morozovu figurē saistībā ar zoodārza teritorijas piesārņošanu un nesamērīgu algu politiku, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Aptuveni pusgadu pēc atbrīvošanas no amata Līdaka atgriežas darbā Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Tiesa gan, ne vairs priekšnieka statusā, bet gan kā padotais Izglītības un informācijas nodaļā. Turklāt Līdaka pie darba tiek bez jelkāda konkursa. Turklāt amats iegūts nodaļā, kuru vada neviens cits kā Līdakas sieva.

Mežaparkā uzrunātie iedzīvotāji Līdakas atgriešanos zoodārzā vērtē ar aizdomām par iespējamu interešu konfliktu.

Līdaka atsaka sniegt oficiālu komentāru, piebilstot, ka interešu konflikta te nav - bija brīva vakance un tāpēc arī pieteicās.

"Viņš nekādā vadošā amatā tajā nodaļā nav, pirmkārt. Otrkārt, uz tādām vietām mēs konkursus nerīkojam. Treškārt, mums bija divas vakances, kur mēs visu laiku meklējām cilvēku. (..) Nu, saikne jau visu laiku bija ar viņu. Nu, nebija viņš kaut kur uz ārzemēm aizbraucis. Saikne jau bija. Tāpat, viņa sieva tur strādā. Un saikne jau bija. To gala lēmumu tik un tā pieņēmu es kā valdes priekšsēdētājs," skaidro Rolands Greiziņš, Rīgas Zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs.

Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka pienākumu izpildītāja Rita Logina gan uzsver, ka Zooloģiskā dārza vadība vispirms esot vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, lai izvairītos no interešu konflikta situācijas. “Un tikai tad, kad ir saņēmuši skaidrojumu no KNAB, izvērtējot viņa zināšanas un prasmes, tikai tad ar viņu ir noslēgts darba līgums.”

Rīgas Zooloģiskajam dārzam vēl joprojām nav atrasts jauns direktors. Šobrīd notiekot pretendentu izvērtēšana. Konkursam uz vakanto vadītāja amatu pieteicies arī iepriekš atbrīvotais priekšnieks Līdaka.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas