Kā šodien iespējams prognozēt laiku rudenī?

Baiba Puriņa 7.janvāris 2021, 12:30
 
Kaspars Krafts/F64
Dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs atklājis, kāpēc arī šodien ir būtiski vērot laiku.

7. janvāris pēc Jūlija kalendāra ir Ziemassvētki un, kā mikroblogošanas vietnē Twitter norāda Bukšs, šodien jāpievērš uzmanība laika apstākļiem.

Ja šodien vērojams atkusnis, tad rudens būs auksts, bet sarma liecinās, ka būs labs labības gads.

Ja šodien snigšot sniegs, tad gads būšot dāsns. Bitenikiem jācer, ka būs arī sniegputenis, jo tas liecinot, ka bites labi spietos.

Tāpat esot jāvēro laiks pēc 7. janvāra, jo, ja būšot sals, tad pēc 12. jūlijā būs labs siena laiks.

Jau vēstīts, ka Bukša novērojumi liecina, ka kopumā janvāris rādās būt ar dažāda veida nokrišņiem bagāts un drusciņ siltāks kā parasti. Janvāra pirmajā pusē laika apstākļi būs mainīgi. Pārsvarā laiks būs mākoņains, bet naktīs gaidāms neliels sals. Dažviet temperatūra varot pazemināties līdz - 12 grādiem, bet dienas laikā temperatūra lielākoties būšo zem vai virs 0.

Mēneša otrajā pusē, laikā ap 20. janvāri, būšot vairāk nokrišņu un vējainu dienu. Temperatūra pārsvarā turēšoties ap 0, +5 grādiem. Ja šajā laikā nebūs izveidojusies kaut cik noturīga sniega sega, tad arī Austrumlatvijā iespējams bezsniega periods.

Mēneša beigās naktīs neliels sals. Zvaigžņotās naktīs gaiss atdzisīs līdz - 10 grādiem. Tāpat tiek prognozēti īslaicīgi nokrišņi, kā arī sniegs, slapjš sniegs, atkala un daudzviet apledos ceļi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:57

Jaunākās diskusijas