VIDEO: Vārves pagastā sieviete savu dzīvesbiedru nogalina ar cirvi

tautaruna.lv 7.janvāris 2021, 14:30
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Vārves pagastā dienu pirms Jaunā gada svinībām daudzdzīvokļu ēkas iedzīvotāji izdzirdēja trokšņus 1. stāvā. Kāds centās tikt iekšā dzīvoklī, skaļi klauvējot, un pamodināja visus kaimiņus. Ap plkst. 2.00 naktī tracis norimās, bet nākamajā rītā telpās atrada noslepkavotu cilvēku, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Vasaras vidū uz Zūru ciemu Vārves pagastā pārcēlās dzīvot kāda 50 gadus veca sieviete, vārdā Ilona. Viņa ievācās 12. nama dzīvoklī kopā ar pensionāru Zigi, bet viņu attiecības bija visai nemierīgas.

Teju katru reizi, kad Ilona un Zigis bija “izplēsušies”, sieviete klauvēja pie augšstāva kaimiņienes Veltas durvīm. Pensionāre bija laipna un sniedza mierinājumu, cienājot Ilonu ar gardumiem. Viņa stāsta, ka Ilona cietusi no dzīvesbiedra vardarbības.

Kādu dienu pie Veltas durvīm atkal atskanēja klauvēšana. Tur stāvēja Ilona un teica, ka gadījies kārtējais kautiņš un vajag cigaretes, jo jānomierina nervi.

Pēc pāris stundām atklājās, ka šis kašķis nebija tāds kā parasti. Sieviete šoreiz bija ņēmusi talkā cirvi, lai atbrīvotos no dzīvesbiedra. Vietējā iedzīvotāja Aina stāsta, ka acīmredzot vīrietis uzbrucis sievietei un viņa afekta stāvoklī aizstāvējusies ar to, kas bijis pa rokai.

Vietējā iedzīvotāja uzskata, ka Ilona, būdama nevesela, tika atstāta novārtā. Pagasta pārvaldei vai sociālajam dienestam esot bijis jānodrošina, lai psihiski neveseli cilvēki tiek aprūpēti un pieskaitīti.

Policija Ilonu apcietināja. Tagad viņa stāsies likuma priekšā, bet kāds sods tiks piemērots, vēl spriest ir par agru. Likumsargi uzsāka kriminālprocesu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas