Slimnīcā beidzas skābeklis, mirst Covid-19 intensīvās nodaļas pacienti

tautaruna.lv 7.janvāris 2021, 18:07
 
AFP/Scanpix
Ēģiptē, "El Husseineya Central" slimnīcā, izbeidzoties skābeklim, mirst Covid-19 pacienti, kuri atradās intensīvās terapijas nodaļā, ziņo medijs "Daily Star".

Tiek ziņots, ka Ēģiptes slimnīcā mirusi vesela intensīvās terapijas nodaļa, kurā atradās Covid-19 pacienti.

"Mirst visa Covid pacientu intensīvās terapijas nodaļa, jo slimnīcā beidzās skābeklis," ziņo medijs.

Lai arī Ēģiptes varasiestādes cenšas atspēkot notikušo, tomēr tiešsaistē ir nokļuvis video materiāls, kas parāda sarežģīto situāciju slimnīcā.

Sociālajos medijos pieejamajā video ir redzams, kā mediķi cenšas veikt sirds masāžas, lai atdzīvinātu pacientus. Video tiešsaistē ir ievietojis vīrietis, kura tante ir bijusi starp šiem pacientiem.

Saskaņā ar pieejamo informāciju, septiņi pacienti šajā situācijā nomira. Skābekļa līmenis šiem pacientiem "nokrita" zem diviem procentiem, kas nozīmē to, ka viņiem nebija pieejams pietiekami daudz skābekļa, lai izdzīvotu.

Katastrofā tiek vainota valdības nolaidība, lai gan amatpersonas notikušo noliedz.

Ēģiptes veselības minstre apgalvoja, ka video redzamie pacienti mira citu iemeslu dēļ. Viņa norāda, ka baumas par šādu situāciju slimnīcā, ir izplatījusi Musulmaņu brālība.

Līdzīgi arī reaģējis slimnīcas direktors Muhameds Sami Al-Nadžārs, viņš pauž, ka situācija ar skābekļa padevi slimnīcā ir normāla un noliedz skābekļa trūkumu. Viņš apgalvo, ka pacienti mira vecuma vai citu hronisku slimību dēļ. Kā arī nevis visi intensīvās nodaļas pacienti ir gājuši bojā, bet tikai četri pacienti.

Tomēr kritiķi ir pieņēmuši, ka dzīvību glābjošais skābekļa krājums slimnīcu sasniedza tikai pēc tam, kad vairāki pacienti jau bija miruši.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:36

Jaunākās diskusijas