Brīvdienās nevar nopirkt matu sprādzi; asas diskusijas par veikalu ierobežojumiem

Anete Ošleja 7.decembris 2020, 17:02
 
f64.lv, Oksana Džadana
Sociālo mediju lietotāji sašutuši par kāda vīrieša izteikumiem televīzijā, kurā pauda neizpratni par to, ka brīvdienās veikalos nevar iegādāties ne apakšveļu, ne matu sprādzes.

Žurnālists Arnis Krauze savā Twitter kontā atzina, ka ir šokēts par kāda pircēja viedokli, kurā viņš ir nepmierināts ar to, ka brīvdienās veikalos ir noteikti ierobežojumi.

Minētais vīrietis televīzijai pauda nepiemierinātu viedokli par to, ka veikalos brīvdienās nevar nopirkt dažādas preces. Uz jautājumu vai laicīgi plānojot pirkumus, šīs lietas nevar iegādāties darba dienās, vīrieša atbilde pārsteidza sabiedrību.

"Ja cilvēkam vajag kaut ko ekstrēmu, negaidot, piemēram, bērnam matu sprādzi vai vēl kaut ko, es uzskatu, ka tas ir nonsenss."

Pēc žurnālista ieraksta komentāros izcēlās asas diskusijas. Daļa Twitter lietotāju atbalstīja ideju, ka veikaliem brīvdienās vajadzētu būt pavisam slēgtiem. Tomēr situācijā, kad veikali ir vaļā, bet atsevišķas preces nav nopērkamas, sociālo mediju lietotājiem nav saprotams.

Savukārt citi uzsvēra, ka šādi ierobežojumi nav nekas traks. Visas nepieciešamās preces, kuras nevar nopirkt brīvdienās, var nopirkt darba dienās. Cilvēki atzina, ka pašlaik sabiedrība vērš pārāk lielu uzmanību uz dažādiem sīkumiem, kurus, ja nesanāks iegādāties brīvdienās, tad tas nebūs nekas traks. Arī citviet pasaulē pastāv dažādi ierobežojumi veikalu darbībai, šīs ir tikai pārejošas problēmas.

Kopš pagājušās nedēļas nogales ārkārtējās situācijas laikā brīvdienās veikalos varēs iegādāties tikai pārtiku, higiēnas preces, dzīvnieku barību, preses izdevumus un sabiedriskā transporta biļetes. Preču tirdzniecības ierobežojums brīvdienās un svētku dienās attiecas arī uz ielu tirdzniecību un tirdzniecību atklātā tirgus teritorijā. Savukārt pilnībā aizliegta ir gadatirgu organizēšana. Brīvdienās netiks ierobežota tirdzniecība internetā, tādējādi arī brīvdienās un svētku dienās būs atļauta preču piegāde uz mājām un pakomātiem, kā arī preču izsniegšana un saņemšana veikalos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:13

Jaunākās diskusijas