Pianiste Rumpāne stāsta par piedzīvoto Itālijas cietumā

Viktorija Gabrjuna 7.decembris 2020, 14:30
 
Publicitātes foto
Nesen dzimtenē atgriezusies latviešu pianiste Dženifere Rumpāne, kura vasaras beigās nonāca apcietinājumā Itālijā. Rumpāni apsūdzēja par braukšanu bez biļetes sabiedriskajā transportā un sava vārda slēpšanā no policijas. Kārļa Seržanta, Paulas Ivanovas materiālā "Dženifere Rumpāne: "Cietumā nebija viegli. Es pat teiktu, visai skarbi gāja."" izdevumā "Kas Jauns" pianiste dalās iespaidos par cietumu Itālijā.

Kā stāsta Dženifere, cietumā viņai nebija viegli. Visi cietumsargi uz viņu skatījās kā uz pilnīgu nulli.

No sākuma viņa 14 dienas Covid-19 dēļ bija izolācijā viena pati, bet pēc tam piecas dienas nodzīvoja vienā kamerā ar recidīvisti, kurai bija psihiskas problēmas, un sieviete visu laiku ārdījās.

"Dauzīja durvis, raustīja restes, sita galvu pret sienu un beigās vēl iedzēra kaut kādu grīdas mazgājamo līdzekli. Kamēr nāca ārsts, es viņai vismaz piespiedu dzert ūdeni un pat elpināju," atceras Rumpāne.

Pēc tam viņu pārveda uz citu stāvu, kur jau varēja iziet no kamerām. Svētdienā viņa aizgājusi cietuma banzīcā uz mesi un ieraudzījusi klavieres. Nākamajā dievkalpojumā Dženifere nospēlējusi "Pūt, vējiņi!" un savu dziesmu "Vai tu jūti" ar vārdiem itāļu valodā. Daudzas ieslodzītās pat apraudājās.

Kā iepriekš Neatkarīgajai pastāstīja pianistes māte Vija Rumpāne, atceroties 6 gadus senos notikumus, meita neesot braukusi par zaķi - biļete viņai bijusi nopirkta, bet brīdī, kad kontrolieri to prasījuši uzrādīt, nav varējusi to uzreiz atrast - meklējusi pa kabatām, pa somiņu un kritusi panikā. Uz jautājumu, kā viņu sauc un kur dzīvo, Dženifere nosaukusi kādu pirmo izdomāto vārdu, kas ienācis prātā, jo bijusi lielā stresā par kļūmo situāciju, kurā nonākusi. Policijai viņa parādījusi pasi un nosaukusi savu vārdu, un palaista vaļā ar piekodinājumu vairs tā nedarīt. Mūziķe nav varējusi iedomāties, kādas šausminošas sekas būs viņas pārkāpumam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas