Sieviete uzrunā sabiedrību: Notiekošās anarhijas dēļ var saīsināties manas veselības problēmas

Lelde Veinberga 6.novembris 2020, 17:14
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Sociālajos tīklos plašu sabiedrības uzmanību piesaistījis kādas jaunas sievietes ieraksts saistībā ar sabiedrībā valdošajiem viedokļiem par jaunā koronavīrusa infekcijas Covid-19 bīstamību un strīdu par seju masku valkāšanu. Krista, kura veikta transplantācijas operācija un ir vēl vairākas nopietnas diagnozes, aicina sabiedrību būt vienotiem šajā laikā, jo citu neuzmanība var sagraut veselību cilvēkiem, kuriem imunitāte ir novājināta.
"Esmu 30+. Transplantēta, tāpēc lietoju medikamentus, kas nomāc manu imunitāti, lai organisms neatgrūztu transplantu.
Man ir 1.tipa diabēts kopš bērnības. Vēl makulopatija, retinopatija, diabētiskā lipoīda nekrobioze, diabētiska nefropātija, kardiopātija ar otrostātisku hiotensoju, gastroperēze, diabētiska simetriska polineiropātija, jaukta dislipidēmija un vēl un vēl. Jūs neticēsiet, bet arī es maksāju nodokļus. Un arī man ir vēlme dzīvot, piedalīties un baudīt.
Pirms vairākiem mēnešiem bija mans vienīgais ieraksts par vīrusu. Cerēju, ka vairs nerakstīšu. Esmu noturējusies reizes 100, jo zinu, ka tas mani pašu uzvelk, skumdina, neko nedod plus vēl sanaido ar foršiem cilvēkiem. Man nav ilūziju, ka šis kaut ko mainīs kāda personīgajā uztverē par notiekošo - vīrusu un visu veselības sistēmu valstī, sabiedrisko atbildību, cieņu pret līdzcilvēkiem..
Es gribēju teikt tikai to, ka man ir ārprātīgi skumji. [...] Sabiedrība ir sadalījusies divās daļās. Visvairāk man žēl tos, kuru brīvība ir ierobežota un kuri smok no sejas maskām vai respiratoriem.
Kaut man vēl nav 80 (“jo tie jau ir tie cilvēki, kuru dzīvībai vairs nav vērtības”), es zinu, ka esmu paaugstinātā riska grupa. Un es neesmu vienīgā, lūdzu, noticiet! Visdrīzāk nesaslimšu ar vīrusu X, jo mans liktens, zvaigznes vai dievi “piespieduši” būt ļoti piesardzīgai, “pazaudējot savu brīvību”. Bet es zinu, ka man būs ļoti slikti, ja visas šīs apkārt notiekošās anarhijas dēļ saasināsies manas ikdienas veselības problēmas un netikšu kvalitatīvi aprūpēta. Un tas ir tas, no kā man ir bail.
Pieaug naids un sašķeltība sabiedrībā, viens ir gudrāks par otru un trešo, ceturtais par pirmo. Es jorpojām zinu, ka šis ieraksts neko nemainīs. Bet...
Man šķiet, ka mūsu sabiedrībai ir nepieciešama kolektīva psihoterapija.
Lai veselība, mīļie, ar jums, un lai neviens nekad neierobežo jūsu brīvību! (Man ir patiess prieks, ka jūs neviens neesat pieredzējis patiesu brīvības apspiešanu, kā mūsu vecāki un vecvecāki)," ar foto no slimnīcas palātas, ierakstu noslēdz Krista.
Vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, starp tiem žurnālisti, aicina iedzīvotājus būt vienotiem šajā laikā un ievērot gan pulcēšanās ierobežojumus, gan sabiedriskās vietās lietot sejas un deguna maskas, lai veicinātu Covid-19 infekcijas izplatīšanās ierobežošanu. Piemēram, bloga mugursoma.lv autore izveidojusi savu "Covid-19 dienasgrāmatu", kurā apraksta savas sajūtas, slimojot ar Covid-19. Tāpat par veseļošanās gaitu saviem sekotājiem Facebook raksta žurnālists Guntars Meluškāns.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:35

Jaunākās diskusijas