Inficētais latviešu žurnālists: Negatīvas analīzes vēl nav uzvara

tautaruna.lv 6.novembris 2020, 13:15
 
Raitis Plauks/F64
Ar Covid-19 inficētais žurnālists Guntars Meluškāns, publicējot sociālajā tīklā Facebook savas slimības dienassgrāmatu, atklājis, ka sņēmis negatīvu jaunā koronavīrusa testu.

"Man, protams, gribētos virsrakstā likt - noslēgums, bet es lieliski saprotu, ka negatīvas analīzes vēl nav uzvara. Tagad jāsaprot, kādas sekas vīruss atstājis," ierakstu iesāk žurnālists, atklājot, ka veicis atkārtotu Covid-19 testu, kas bijis negatīvs.

Žurnālists norāda, ka ģimenē visi jauno koronavīrusu izslimoja viegli u nevienam nebija smagu simptomu. Tomēr Meluškāns salīdzinājumam dalās pieredzē par garo klepu, ko izslimojis kopā ar meitu.

"Klausoties Kristapa, kurš turpina ziņot no slimnīcas, stāstus par covid klepu, sazīmēju līdzību ar garo klepu, ko pirms dažiem gadiem pārslimojām abi ar vecāko meitu. Pret to ir vakcīna, tāpēc reta saslimšana, bet mums kaut kā “paveicās”. Tik reta, ka šo diagnozi kā iespējamu plaušu slimnīcā pat neizskatīja. Ģimenes draugi ieteica uztaisīt analīzes, jo atpazina simptomus. Kāpēc es to pieminu? Mēs ikdienā nenovērtējam, cik milzīgs ieguvums ir vakcīnas, kas mūs pasargā no dažādiem baisiem draņķiem.

Garo klepu tā sauc, jo pirmkārt, tas ilgi neatlaiž, pagāja vairāki mēneši līdz pilnībā atveseļojāmies un otrkārt, tāpēc, ka brīdī, kad ir lēkme un lēkmes ir regulāri, tu klepo tik ilgi, cik ļauj plaušas, jo ievilkt gaisu nav iespējams, bet tad, kad limits izsmelts, tu centies ieelpot, bet nevari, jo sajūta, ka elpvadiem priekšā aizlikts vāks. Ievilkt gaisu prasa pārcilvēciskas, fiziskas pūles. Mazi bērni parasti neizdzīvo - vienkārši nosmok, jo pietrūkst spēka ieelpai.

Palīdzēt cilvēkam lēkmes brīdī nav iespējams. Iedomājieties tēva sajūtas, zinot kā tas notiek un redzot kā cīnās tavs bērns. Baisas atmiņas.
Ja nebūtu vakcīnas, ar to slimotu daudz vairāk cilvēku, jo arī garais klepus ir lipīgs. Pat ļoti. Visi, kas pukst, ka vakcīnas ir sātana ierocis, vienkārši palasiet, pret kādām slimībām mēs tiekam vakcinēti un padomājiet kāda būtu pasaule, ja tās visas būtu mūsu ikdiena. Covid-19 ir atnācis, lai paliktu. Cilvēki iemācīsies ar to sadzīvot, radīs vakcīnu un zāles - par to nav šaubu.
Jautājums - vai mēs esam kļuvuši gudrāki un gatavāki nākamajam vīrusam - vienalga vai to atnesīs sikspārnis, oposums vai superslepena ķīniešu laboratorija?" ierakstā retoriski jautā žurnālists.

Nobeigumā viņš norāda, ka modernā medicīna ļāvusi cilvēcei tikt galā ar daudzām slimībām, no kurām agrāk miruši tūkstošiem cilvēku, tāpēc sekotājiem iesaka sadarboties ar ārstiem un klausīt to ieteikumiem, kā arī paļauties uz speciālistu rekomendācijām.

Jau vēstīts, ka vairāki Latvijā inficējušies cilvēki ieviesuši savas Covid-19 dienassgrāmatas. Piemēram, bloga mugursoma.lv autore izveidojusi savu "Covid-19 dienasgrāmatu", kurā apraksta savas sajūtas, slimojot ar Covid-19. Arī viņa šonedēļ informēja, ka veikusi atkārtotas Covid-19 analīzes, kuras bijušas negatīvas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:19

Jaunākās diskusijas