Zolitūdē neveiksmīga parkošanās beidzas ar traģēdiju

Baiba Puriņa 6.novembris 2020, 10:30
 
Ekrānuzņēmums no video
Zolitūdes mikrorajonā noticis smags incidents, kur zem pašas automašīnas riteņiem pakļuva sieviete, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kādai sievietei, kas trešdienas vakarā centās novietot savu automašīnu Paula Lejiņa ielas 10. nama pagalmā, paralēlās parkošanās manevrs beidzās ar traģēdiju.

Kundze ar savu automašīnu ”KIA”, atgriezās mājās no dienas darbiem un veiksmīgi atrada stāvvietu pie kāpņutelpas ieejas. Cenšoties iestūrēt starp divu kaimiņu novietotajiem spēkratiem, sieviete ieslēdza atpakaļgaitas pārnesumu un sāka lēnām ripot iekša šaurajā vietā, taču pieļāva liktenīgu kļūdu.

“Mašīna viņai bija praktiski jauna. Tai pat esot kamera bijusi. Es pats to nezinu, bet tā runā. (DP: Atpakaļskata kamera?) Jā. Viņa parkojās šajā vietā, tur kur pēdas palikušas. Šādi arī stāvēja ”Audi” mašīna. Tā, kas tur tālāk stāv, pēdējā. Viņa pie tam vēl atvēra durvis un sāka braukt atpakaļgaitā. Acīmredzot ne uz to pedāli nospieda, vai es pat nezinu kas. Varbūt apjuka. Durvis palika vaļā, viņa atsitās pret citas mašīnas motora pārsegu. Viņu izsvieda ārā no mašīnas. Visticamāk, viņa atsitās pret savu mašīnu. Mašīna šajā kokā iebrauca. Bet kas tālāk, viss. Lūk, kur sausas pēdas, vakar lija lietus, šodien te ir sauss asfalts. Lūk tā mašīna stāvēja, tādā leņķī. Iebrauca tajos krūmos teiksim tā, kokā un viss,” stāsta negadījuma aculiecinieks.

Uz notikuma vietu nekavējoties tika nosūtīti gan mediķi, gan valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vīri, jo bez speciālā aprīkojuma, iesprostoto sievieti nebija iespējams atbrīvot.

“Viņa bija blakus, bet kāja zem mašīnas. Pati ar savu riteni uzbrauca sev uz kājas. Ja nemaldos, kāja aizķērās aiz barģūra un mašīna turpināja ripot atpakaļ un uz asās kantes pārspieda visus kaulus. Viņa būs invalīde uz visu mūžu. Visādas situācijas mēdz būt, bet te tieši cilvēciskais faktors… Savas neuzmanības dēļ. Kas taisa durvis vaļā, kad tu dzenies atmuguriski?” raidījumam pauž kāds vietējais iedzīvotājs

Ārstniecības iestādē ievainotā sieviete nogādāta ar ļoti nopietnu kājas traumu, taču stabilā stāvoklī un pie samaņas, to apstiprina Neatliekamas medicīniskas palīdzības dienestā. Policija uz šo brīdi var tikai apstiprināt vakar notikušo, taču no plašākiem komentāriem par situāciju pagaidām atturas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas