Režisors Kārlis Anitens skarbi uzrunā ministru: Cik valstij izmaksās mana sociālā korekcija?

Baiba Puriņa 6.novembris 2020, 15:15
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Režisors Kārlis Anitens sociālajā vietnē "Facebook" publicējis ierakstu, kurā velta skarbus vārdus finanšu ministram Jānim Reiram.

Anitens ierakstā uzrunā Reiru: "Varbūt man patiešām vajadzīga sociālā korekcija, jo, piemēram, Latvijas Nacionālais kultūras centrs rīkotajā XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Deju lieluzveduma mākslinieciskās koncepcijas konkursā ar savu, iespējams, sociāli korektējamo komandu, paliku tikai 2. vietā. Iztērēju tam milzum daudz stundu, ko nevarēju veltīt citiem darbiem, lai šajā pandēmijas laikā, kad manis kā autora un režisora pārstāvētās jomas (kultūra, valsts svētku norises, tautas mākslas kolektīvu koncerti) jau tāpat ir faktiski apturētas, nopelnītu kādu bišķiņu klāt.

Jā, varbūt tiešām man vajag sociālo korekciju! Tikai man ir jautājums - cik valstij izmaksās mana sociālā korekcija? Vai varbūt Jūsu plāns paredz, ka man tā jāsedz no saviem ienākumiem, kas šajos laikos mēdz nesasniegt Jūsu noteikto nekorektējama cilvēka ienākumu apmēru? Labprāt uzklausīšu Jūsu viedokli," izsakās Anitens.

Nobeigumā viņš piebilst, ka "varbūt varam korektēties kopā: es par savu līniju, Jūs par ministram atbilstīgu izteikumu līniju".

Tikmēr režisoram komentāru sadaļā ir atbildējis kultūras ministrs Nauris Puntulis: "Par palikšanu "klusiņam". Par saviem vārdiem un salīdzinājumam katram jāatbild pašam. Varu komentēt tikai Kultūras ministrijas taktiku - mūsu mērķis ir panākt pēc iespējas racionālāku un cienīgu risinājumu, pie tā visa mūsu komanda strādā ļoti saspringtā režīmā. Šajā ceļā ir daudz ieguvumu, ir arī zaudējumi. Vai par darāmo darbu ik pēc stundas jāsit sev pie krūtīm, diez vai, jo mēs visi esam ieinteresēti pēc iespējas labāka rezultāta panākšanā."

Jau vēstīts, ka intervijā Latvijas Radio finanšu ministrs Jānis Reirs norādīja, ka cilvēkiem, kuri nesaņem pat minimālo algu, vajadzētu būt Sociālo dienestu redzeslokā, izraisot nosodījumu un plašas diskusijas sabiedrībā.

Jau ziņojām, ka nākamgad autoratlīdzību saņēmējiem, pašnodarbinātajiem un mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem būs jāmaksā sociālās iemaksas. Tas paredzēts, lai visi strādājošie būtu sociāli nodrošināti. Labklājības ministre norādījusi, ka cilvēkiem, kuri darbojas alternatīvos nodokļu režīmos un nesaņem minimālo algu, būs jāvēršas sociālajā dienestā, lai nemaksātu sociālās iemaksas. Kultūras nozares pārstāvji vairākumā gadījumu nepiekrīt piedāvātajām izmaiņām un ir pret tām. Rīkota arī protesta zibakcija "Nesaprašanas siena".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas