Latviete: Punkts manam stāstam par kovid pozitīvu dzīvi

tautaruna.lv 6.novembris 2020, 10:21
 
Oksana Džadana/F64
Latvijas iedzīvotāja, bloga mugursoma.lv autore, izveidojusi savu "Covid-19 dienasgrāmatu", kurā apraksta savas sajūtas, slimojot ar Covid-19. Jaunākajā ierakstā viņa atklāj, ka saņēmusi negatīvas Covid-19 analīzes.

Sieviete savā dienasgrāmatā sīki apraksta, kā devusies veikt atkārtotas analīzes.

"Precīza kā Šveices pulkstenis pieripoju pie covid testēšanas vagoniņa. Tajā šobrīd analīzes nodod kāds lietuviešu valodā runājošs puisis, bet burtiski pēc minūtes es tieku aicināta iekšā. Esmu sagatavojusi nosūtījuma numuru un pasi, ar papīriem tiekam galā raiti. Tad pārvācos pie māsiņas, kas noņem analīzes. Šoreiz gan viņa iegrūž man testa kociņu riktīgi dziļi un vēl pačakarē, līdz sāku sprauslāt. “Nu, sajutāt smadzenes?” viņa joko un es vāri pasmaidu. Kakla sadaļa nav tik netīkama. Pēc pāris minūtēm viss ir galā un sēžos auto, lai atgrieztos mājās. Lai arī ir sakrājusies vajadzību kaudzīte, ko atrisināt var Rīgas iespējas, pagaidām vēl skatos uz galvaspilsētu tikai caur mašīnas logu. Ceru, ka tikšu pie “brīvlaišanas” jau rīt," raksta sieviete.

Nākamajā dienā sieviete ar nepacietību gaidījusi testa rezultātus, kurus laboratorija nosūta e-pastā. Tomēr vakarā viņa nolēmusi pati sazināties ar laboratoriju.

"Viņi saka, ka atbildei vajadzētu būt līdz 19 vakarā, ja nav, lai rīt no rīta zvanot atkal. Līdz 19 nekas nepienāk un es jau noskaņojos uz vēl vienu neziņas nakti, bet brīdi pēc 20 e-pastā iekrīt gaidītā ziņa. Ievadu kodu un meklēju tik ļoti gaidīto vārdu - “negatīvs”. Un - ir!" sajūsmu neslēpj iedzīvotāja.

Sieviete sazināsies ar ģimenes ārsti par tālāko rīcību.

"Šis rezultāts, protams, ir brīnišķīga ziņa, bet es apzinos, ka kovid sekas tik ātri nepazudīs. Ar nogurumu nāksies vēl kādu laiku sadzīvot, arī galva joprojām mēdz uzvesties dīvaini, šodien, piemēram, šī atkal nedaudz sāpēja. Bet, es esmu dzīva un pagaidām bez smagām sekām veselībai - tas ir galvenais," norāda sieviete.

Jau iepriekš esam rakstījuši, kā sabiedrībā pazīstami cilvēki, žurnālisti un citi, kuri Latvijā slimo ar jauno koronavīrusu, dalās ar saviem stāstiem sociālajos tīklos, kā arī aicina sabiedrību ievērot noteikumus par distancēšanos, sejas masku izmantošanu publiskās vietās.

Piemēram, žurnālists Guntars Meluškāns vērsa uzmanību visiem skeptiķiem, ka, ja iepriekš kā argumentu, ka vīruss nepastāv, viņi pauda to, ka nepazīst nevienu inficēto, tad tagad viņi šādu ieganstu nevarēs izmantot - žurnālists inficējies ar Covid-19.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:17

Jaunākās diskusijas