Vīrietis noraizējies: Latvijas veikalos nevar nopirkt bērnam maisījumu

tautaruna.lv 6.novembris 2020, 19:31
 
Vladislavs Proškins/F64
Artūrs ir noraizējies par sava dažus mēnešus vecā zīdaiņa labsajūtu. Puisēnam ir piena olbaltumvielu nepanesība un ir jālieto īpašs, ārsta ieteikts piena maisījums. Jaundzimušā mazuļa tētis secinājis, ka mūsu veikalos Eiropā ražotā ”Frisolac Gold Pep AC” maisījuma vairs nav, Latvijā to nedrīkstot pārdot, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Artūrs stāsta, ka mēģinājis dot dēlam citu maisījumu, ko ieteicis ārsts, bet mazulim tik un tā bijusi alerģija, diskomforts, bērns raudot.

Derot tikai tas maisījums, ko Latvijā vairs netirgo. Palikusi pēdējā paka, nezina, ko iesāks, kad vajadzīgais piena maisījums beigsies?!

Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas uzraudzības departamenta Pārtikas produktu reģistrācijas daļas vadītāja Diāna Birkenfelde stāstīja, ka produkts ”Frisolac Gold Pep AC” ir īpašs, jo ir paredzēts zīdaiņiem, kuriem ir alerģijas pret piena olbaltumvielām. Dienests 2018. gadā šo produktu reģistrēja, taču 2020. gada sākumā ražotājs mainīja receptūru, pievienojot jaunu sastāvdaļu. PVD uzskata, ka tās iekļaušana konkrētajā piena maisījumā neatbilst Eiropas Regulā norādītajam. To apstiprina arī Zemkopības ministrija un piekrīt PVD lēmumam. PVD pārstāve atzina, ka sastāvdaļa nav kaitīga, tā skaitās kā jauns produkts, un ir formalitātes, kādā veidā to reģistrē.

Latvijā ir daudz zīdaiņu ar piena olbaltumvielu nepanesību. Viņu vecāki ir neizpratnē, kāpēc pie mums konkrēto maisījumu nepārdod, bet Lietuvā un Igaunijā to var nopirkt, un vai uz kaimiņvalstīm Regula neattiecas? Mūsu ierēdņi skaidro, ka Regulas interpretācija kaimiņvalstīs esot citādāka.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:14

Jaunākās diskusijas