Brīdina! Toma Briča vārdu izmanto krāpnieki

Viktorija Gabrjuna 5.novembris 2020, 9:20
 
Ilze Zvēra/F64
Meteorologs Toms Bricis sociālajā tīklā facebook brīdina par viltvāržiem, kas izmanto viņa vārdu.
Bricis raksta, ka ir izveidots viltus profils, kurā izmantots viņa vārds, fotogrāfija, nozagts un pārpublicēts saturs no viņa profila.

"Esmu noziņojis facbook par viltus profilu, bet kamēr tas nav bloķēts, neuzķerieties uz kādu nebūt krāpniecību. Es nenodarbojos ne ar kādu loteriju vai kādu citu ar naudu saistītu darbību reklamēšanu. Mana lapa nav uzlauzta un darbojas kā nākas, tajā tiek publicēta informācija, kas saistīta tikai un vienīgi ar laikapstākļiem.

Manas īstās lapas nosaukums ir "Toms Bricis LTV laika ziņas", viltus profils ir "Toms Bricis", profila lapā tam klāt iekavās (Ltv Laika ziņas), bet tajā ir tāda pati profila fotogrāfija. Esiet uzmanīgi!" raksta Bricis.

Iepriekš jau vēstījām arī par citiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, kas tikuši ierauti krāpšanas shēmās. Piemēram, radio balss Maija Rozīte-Krištopane ierauta krāpšanas shēmā, kurā viņas vārds izmantots kāda līdzekļa pārdošanai. Pēc tam, kad Rozīte šādas ziņas ieraudzīja internetā, viņa steidzās brīdināt savus sekotājus internetā.

Jāpiebilst, ka arī žurnālistes Daiņas Jāņkalnes vārds ticis izmantots, lai reklamētu kādu "brīnumlīdzekli".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas