Brīdina! Pārdaugavā ir bīstams krustojums

tautaruna.lv 5.novembris 2020, 13:09
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Baseina, Volguntes un Candera ielas krustojumi Šampētera mikrorajonā ir gluži kā cietais rieksts, kur tikai veiksmīgas sagadīšanās dēļ izdodas izvairīties no avārijām, vēstīja raidījums ""Bez Tabu".

Rīgas domes Satiksmes departaments krustojumā nav uzstādījis dažas ceļa zīmes, kas palīdzētu izvairīties no iespējamiem ceļu satiksmes negadījumiem. Arī dienas vidū satiksme šo trīs ielu krustojumā vērojama nepārtraukti. Daudzi autovadītāji brauc inerces vadīti un, ļoti iespējams, ka nemaz neaizdomājas, ka viņi ir tikai neliela brīža attālumā no nelaimes gadījuma.

Par bīstamību šajā krustojumā pastāstījis mikrorajona iedzīvotājs Deivids, kurš nosūtīja šādu vēstuli:

“No sirds lūdzu, atbrauciet uz Baseina, Volguntes un Fridriha Candera ielas krustojumu. Tur ir gan nepareizi ierīkotas ceļa zīmes, gan to vienkārši trūkst. Ceļa apzīmējumi arī nav adekvāti. Un sabiedriskais transports… Šeit regulāri veidojas bīstamas situācijas.”

Autovadītāji, kuri brauc pa Baseina ielu, braukšanas ātrumu būtiski nesamazina un turpina ceļu tā, it kā viņi brauktu pa galveno ceļu, taču patiesībā tā nemaz nav. Vairākās vietās turpat krustojumā nav uzstādīta ceļa zīme ”Dodiet ceļu”, kā rezultātā nākas atcerēties par tā saucamo labās rokas principu.

Viena no ceļa zīmēm ”Dodiet ceļu” uzstādīta neatbilstošā vietā - nevis pirms krustojuma, bet krustojumā. Tāpat arī savā vaļā palaists horizontālais apzīmējums, pie kura nav uzstādīta atbilstoša ceļa zīme, kas liktu noteiktā vietā apstāties.

Satiksmes departamentā atzīst, ka krustojumā nepieciešami uzlabojumi un darbi drīzumā tikšot uzsākti.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:22

Jaunākās diskusijas