Bruknas skandālā vainotais priesteris Mediņš saņems Goda rakstu un prēmiju

tautaruna.lv 5.novembris 2020, 10:15
 
Vladislavs Proškins/F64
Bruknas Kalnu svētības kopienas vadītājam, katoļu priesterim Andrejam Mediņam Vecumnieku novada dome nolēmusi pasniegt Goda rakstu un 150 eiro lielu prēmiju.

Kā raksta "jauns.lv", 18. novembrī Mediņam pasniegs Goda rakstu un 150 eiro lielu prēmiju "par nozīmīgu ieguldījumu novada kultūras, izglītības, zinātnes, saimnieciskās, sabiedriskās vai citās darbības jomās".

Mediņš balvu izpelnījies kā Kurmenes katoļu baznīcas atjaunotājs, kurš dievnamu pārvērtis līdz nepazīšanai.

Prāvesta vadībā veikti nozīmīgi darbi: no baznīcas pamatiem aizvadīti gruntsūdeņi, saremontēts jumts un bojātie griesti, izbūvēta silta grīda, tiek restaurēti logi un baznīcas koka iekārtas, bet Baznīcas parkā norit vēsturiskā ezera atjaunošana, estrādes veidošana un kādreizējās mācītājmuižas sakārtošana. Mediņš atzinis, ka baznīcas atjaunošanā piedalījušies bijušie alkoholiķi, narkomāni, azartspēlnieki un pašnāvnieki, kas dzīvo viņa vadītajā rehabilitācijas kopienā - Bruknas Kalna Svētību kopienā Bauskas novada Dāviņu pagastā, kurā šovasar it kā atklāts, ka ar darba terapiju un skarbiem noteikumiem “audzināti” arī “grūtie pusaudži”, kaut gan kopiena nebija atļaujas nodarboties ar bērnu pāraudzināšanu.

Tikmēr oktobra beigās ziņots, ka Valsts policija (VP) vēl izmeklē iespējamu emocionālu vardarbību pret bērnu Bruknas muižā izvietotajā Kalna svētību kopienā. Iepriekš sāktā resoriskā pārbaude un administratīvā pārkāpuma process par emocionālu vardarbību Bruknas muižā turpinās.

Jau ziņots, ka biedrībā "Kalna svētību kopiena" Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) kopā ar Tiesībsarga biroja pārstāvi konstatējusi, ka bērni tikuši nodarbināti lauku darbos no desmit līdz 12 stundām dienā bez iespējas saņemt medicīnisko palīdzību un, pārkāpumu gadījumā tiekot sodīti ar pārtikas devu ierobežošanu.

Pirmā pārbaude Bruknā notika 5.augustā, kad runāts ar bērniem un konstatēti pirmie iespējamie bērnu tiesību pārkāpumi. Pēc laika veikta atkārtota nepieteikta pārbaude, kas nav devusi pārliecību, ka pārkāpumi būtu novērsti.

Pats kopienas vadītājs, priesteris Andrejs Mediņš noliedz lielāko daļu pārkāpumu, saistībā ar kuriem VBTAI ierosinājusi pārbaudes lietu.

Pēc viņa paustā, kāds tētis esot izdomājis konstatētos pārkāpumus, lai atriebtos par to, ka no Bruknas tika "izmests" viņa bērns, tāpēc šis incidents ir sācies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:09

Jaunākās diskusijas