Linda Mūrniece: Latvijā jāievieš pedofilu reģistrs

tautaruna.lv 5.novembris 2020, 14:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Bijusī iekšlietu ministre un "Hotel Roma" vadītāja Linda Mūrniece sociālajos tīklos paudusi uzskatu, ka Latvijā vajadzētu ieviest pedofilu reģistru. Viņa uzskata, ka tas ļaus pasargāt mūsu bērnus.
Kā raksta Mūrniece, viņa šim jautājumam bija veltījusi daudz enerģijas jau laikā, kad pati darbojās politikā.

"Varbūt tomēr beidzot ieviešam pedofilu reģistru? Lai pasargātu savus bērnus.

Es savā politiskajā karjerā, kas bija pirms desmitiem gadu, daudz savas enerģijas ieguldīju, lai tas notiktu. Vienmēr atradās kāds, kurš aizstāvēja nozieznieku “cilvēktiesības”... īpaši Tieslietu ministrijas juristi, jo - kādā ES direktīvā rakstīts, ka vajag tā kā vajag," pauda Mūrniece.
Tikmēr komentāros cilvēki daļa cilvēku raksta, ka piekrīt Mūrnieces idejai, daļa dalās viedokļos par soda mēriem attiecībā uz pedofiliem, piemēram, ķīmisko kastrāciju un pat nāves sodu. Daļa tomēr raksta, ka reģistram nav jēgas.
"Tas ir absurds, ka šāda reģistra nav un tādi lopi staigā pa pasauli un netiek kontrolēti. Rodas jautājums - kam tas ir izdevīgi," pausts komentārā.
"Nekādu reģistru, ja civēks tiek notiesāts par pedofīliju tam jābūt ietupinātam uz mūžu, bez tiesībām uz amnestiju vai termiņa samazināšanu," teikts vēl citā komentārā.
"Un mēs ar jums par tiem maksāsim no sava maka. Polijā ķīmiskā kastrācija jau ir ievesta. Bet diemžēl daudz situāciju neietekmē. Nāves sods!" teikts vēl kādā komentārā.
Jāpiebilst, ka Mūrniece šo jautājumu aktualizēja, atsaucoties uz informāciju, ka pagājušo svētdien Valsts policijas Salaspils iecirkņa policisti aizdomās par mazgadīgas meitenes pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās aizturēja kādu jau iepriekš par šādiem noziegumiem sodītu vīrieti.
Viņš ar meiteni bija uzsācis saziņu kādā sociālajā multivides lietotnē. Saistībā ar notikušo Valsts policijā ir uzsākts kriminālprocess un tiesa aizdomās turētajam piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas