Reirs izpelnās nosodījumu, vērtējot tos, kuri pelna zem 200 eiro

tautaruna.lv 5.novembris 2020, 13:45
 
F64, Dmitrijs Suļžics
Intervijā Latvijas Radio finanšu ministrs Jānis Reirs norādīja, ka cilvēkiem, kuri nesaņem pat minimālo algu, vajadzētu būt Sociālo dienestu redzeslokā. Šis apgalvojums izraisījis nosodījumu un plašas diskusijas sociālajos tīklos.

Alternatīvajos nodokļu režīmos strādājošajiem, kuriem ir zemāka alga par minimālo, sociālajās iemaksās ļaus maksāt tikai 10% no ienākumiem, intervijā Latvijas Radio pastāstīja finanšu ministrs Jānis Reirs.

Jānis Reirs norāda: "Ja cilvēks pelna 200 eiro, viņam jābūt Sociālo dienestu redzeslokā. Varbūt ir nepieciešama palīdzība, sociālā korekcija, ārstēšanās no atkarībām kādām, ja cilvēks nevar dabūt darbu, lai būtu vismaz minimālajā līmenī atalgojums."

Šī piebilde izsaukusi lielu cilvēku aizvainojumu un neizpratni sociālajos tīklos.

Jau ziņojām, ka nākamgad autoratlīdzību saņēmējiem, pašnodarbinātajiem un mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem būs jāmaksā sociālās iemaksas. Tas paredzēts, lai visi strādājošie būtu sociāli nodrošināti. Labklājības ministre norādījusi, ka cilvēkiem, kuri darbojas alternatīvos nodokļu režīmos un nesaņem minimālo algu, būs jāvēršas sociālajā dienestā, lai nemaksātu sociālās iemaksas. Kultūras nozares pārstāvji vairākumā gadījumu nepiekrīt piedāvātajām izmaiņām un ir pret tām. Rīkota arī protesta zibakcija "Nesaprašanas siena".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:13

Jaunākās diskusijas