Iegādājies cepuri, tā palīdzot zēnam ar retu ģenētisku slimību

Portāls nra.lv 12.decembris 2021, 15:00
 
instagram.com
Septiņgadīgajam Hermanim ir reta ģenētiska slimība, lai palīdzētu viņa vecākiem zēna tante un vecmamma nākušas klajā ar projektu "Cepures Hermaņa atbalstam". Ikvienam ir iespēja iegādāties siltu galvassegu, vienlaikus atbalstot zēnu un viņa vecākus.

Tuvojas Ziemassvētki un šis ir īstais laiks, lai radītu prieku un izrādītu labestību. Izvēloties dāvanas saviem mīļajiem, iespējams izdarīt vēl labu darbu. Zēnam ir ļoti reta, ģenētiska diagnoze KIF1A, kas nozīmē - viņam visa mūža garumā ikdienā būs nepieciešama rehabilitācija un asistents, raksta portāls delfi.lv. Lai palīdzētu Hermaņa vecākiem, zēna tante un vecmamma nākušas klajā ar projektu "Cepures Hermaņa atbalstam" - puse ieņēmumu no cepuru pārdošanas tiek ziedota Hermaņa ikdienas vajadzību segšanai.

Sarunā ar "Cālis.lv" Hermaņa tētis Miķelis stāsta, ka ģenētiskā mutācija zēnam radusies pašam, attiecīgi - tā nav pārmantota, taču īsto diagnozi ģimene saņēmusi tikai četru gadu vecumā. Līdz tam Hermanis dzīvojis ar diagnozi - bērnu cerebrālā trieka.

"Tas nozīmē, ka Hermanis nerunā, nestaigā, viņam ir smagi funkcionāli traucējumi," skaidrojot zēna veselības stāvokli, teic Miķelis. Hermanis ir pilnībā asistējams bērns. "Šobrīd esam panākuši, ka viņš sāk atbildēt "mama", "teta" un tādas lietas. Viņš uztver. Pēdējā gadā, divos, viņš ir ļoti attīstījies, es varu no viņa dabūt ārā apstiprinošu atbildi uz jautājumu "Vai tu gribi?". Viņš saprot kaut kādas komandas. Teiksim tā, mēs esam iemācījušies saprast, kad viņš saka: "Jā.". Attiecīgi, piemēram, saprast, vai viņš no vertikalizācijas grib uz grīdas," stāsta Hermaņa tētis.

Tā kā Hermanim asistēšana nepieciešama 24 stundas diennaktī, daļu ģimenes izdevumu sastāda asistenta pakalpojuma izmaksu segšana. Asistenta darbošanās ar Hermani ir liels atbalsts, teic Miķelis, kas dod iespēju abiem vecākiem veikt savus darba pienākumus.

Cepures ar simbolisko burtu "H" pieejamas gan bērniem, gan arī pieaugušajiem - ar piedāvājumu var iepazīties internetveikalā "Adijumi.lv" vai arī klātienes veikalā Zirgu ielā 3. Ja vēlies uzzināt vairāk īpašajām cepurēm, mazo Hermani un iespēju palīdzēt, seko sociālajā tīklā "Instagram" @HermanaCepures" vai "Facebook" lapai "Atbalsts Hermanim"!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:06

Jaunākās diskusijas