Kas Ugam Dumpim sakāms par balstvakcināciju Latvijā?

tautaruna.lv 12.decembris 2021, 9:30
 
Lauris Aizupietis/F64
Infektologs Uga Dumpis sociālajos tīklos dalījies ar informāciju par balstvakcināciju, norādot, ka "par balstvakcināciju ir tieši tāds pats stāsts kā par primāro vakcināciju".

U. Dumpis norāda, ka vissvarīgāk būs revakcinēt riska grupas, bet pagaidām tas labi izdodas tikai dažām valstīm.

"Pārējās stagnē deklarāciju līmenī. Tas būs ļoti nopietns izaicinājums, kam nepieciešama sistemātiska pieeja," norāda U. Dumpis.

Infektologs atklāj, ka zviedru reģionālā pieeja balstvakcinācijai līdz šim ir bijusi ļoti sekmīga.

"Sāka ar riska grupām. Ja neizpilda noteikto uzdevumu, netiek tālāk pie pārējiem. Arī pavasarī primārajai vakcinācijai bija līdzīga sistēma. Omikron kontekstā gan tā varot intensificēties," pauž infektologs.

Jau vēstīts, lielākā daļa jeb 63% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, kuri ir vakcinēti pret Covid-19 un kuriem ir pagājuši seši mēneši kopš vakcinācijas kursa pabeigšanas, ir norādījuši, ka jau tagad ir gatavi pieteikties un saņemt balstvakcīnu, liecina “Kantar TNS” aptauja TV3 raidījumā "900 sekundes".

Desmitā daļa jeb 12% aptaujāto šīs mērķa grupas pārstāvju ir norādījuši, ka patlaban vēl balstvakcīnas saņemšanai nepieteiksies. Savukārt vēl desmitā daļa aptaujāto norāda, ka balstvakcīnu jau ir saņēmuši.

14% aptaujāto nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas