Briti tuvu izmisumam; daudzus mājokļus pārņēmusi blakšu invāzija

tautaruna.lv 21.oktobris 2023, 20:30
 
pexels.com
Lielbritāniju pārņēmusi gultas blakšu invāzija, vēsta medijs "The Sun".

Daudzviet Lielbritānijā iedzīvotāji ir tuvu izmisumam, jo pret gultas blaktīm nelīdz teju nekas.

Gultas blakts ir asinsblakšu dzimtas ektoparazīts. Tās pamatā barojas ar cilvēka asinīm.

Gultas blaktis ierasti "dzīvo" savu upuru tuvumā, piemēram, gultas matačos, sienas spraugās. Tās aktīvas galvenokārt paliek naktī, kad cilvēki guļ un nemaz neievēro, ka tiek sakosti. Vien no rīta ķermeni var klāt sarkani plankumi.

Kā ziņo medijs, tad asinssūceju kukaiņi Lielbritānijā ir iemitinājušies neskaitāmos mājokļos. Un cīņa ar tiem ir bezgala grūta. Kā atklāj kāda ģimene no Svindonas pilsētas, tad viņi pamanīja blaktis savās mājas, kad redzēja, ka divus gadus vecā dēla ķermeni klāja sarkani plankumi.

Meklējot cēloni, ģimene atklāja, ka zem viņu dīvana mīt vesela blakšu kolonija. Kā viņi min, tad sazinoties ar pašvaldības iestādēm, viņi nosūtīja uz ģimenes mājokli kaitēkļu iznīcinātājus.

Viņiem šķita, ka problēma tiks atrisināta, tomēr ģimene smagi maldījās. Pāris dienas pēc tam, kad pie viņiem bija paviesojušies kaitēkļu iznīcinātāji, ģimenes mājās atgriezās blaktis.

Kā skaidro nelaimē nonākusī ģimene, tad šobrīd jau pie viņiem divas reizes ir paviesojušies kaitēkļu iznīcinātāji, bet ikreiz blaktis pēc pāris dienām atgriežas.

Pilsētas padomes pārstāvis atklāja, ka blaktis ir ļoti grūti iznīdējamas, un dažos gadījumos kaitēkļu iznīcinātājiem nepieciešams vairākkārt apmeklēt invāzijas vietu, lai novērstu to atgriešano.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas